אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

סינרולים לקחת לפיקניק

מזג האוויר מושלם ואפילו אנחנו יוצאים לחיק הטבע, אבל זה ממש לא אומר שנסתפק בסתם סנדוויץ'. אנחנו את היציאה שלנו פותחים עם סינרולים, לחמניות קינמון ממכרות שיעשו לכם את הפיקניק (אבל טעימות גם בבית, בדקנו)

בת חן דיאמנט | mako אוכל | פורסם 19/06/17 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 74 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (11 מנות):

300 מ"ל חלב 3%

40 גרם חמאה רכה

500 גרם קמח לבן מנופה

כף וחצי שמרים יבשים

חצי כפית מלח

ביצה טרופה

למלית קינמון:

50 גרם חמאה רכה (מחוממת מעט במיקרוגל)

100 גרם סוכר חום כהה מעורבב עם כפית קינמון

להברשה:

ביצה טרופה עם כף חלב

אופן ההכנה:

1 מחממים את החלב והחמאה בסיר קטן על אש נמוכה ומערבבים עד שהחמאה נמסה.

2 מערבבים את הקמח והשמרים בקערת מיקסר עם וו לישה.

3 מוסיפים לקמח את תערובת החמאה והחלב, מלח וביצה ולשים במהירות נמוכה כ-6 דקות, עד לקבלת בצק חלק ואחיד.

4 התפחה ראשונה: מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו. 

5 מרדדים את הבצק למלבן בעובי חצי ס"מ, מורחים אותו בחמאה מומסת, מפזרים את תערובת הקינמון והסוכר ומגלגלים לרולדה הדוקה.

לחמניות קינמון (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
סינרול. אנחנו רוצים כזה בדיוק|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

6 מעצבים: פורסים את הרולדה לשבלולים בעובי הרצוי ומסדרים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה נוספת.

7 מחממים תנור ל-190 מעלות.

8 מברישים את השבלולים בעדינות בביצה טרופה עם כף חלב.

9 אופים 35-40 דקות, מצננים מעט ומגישים (או אורזים לפיקניק).