אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

עוגת גבילוטוס

עדיין מחפשים עוגה לחג ואין לכם כוח או זמן לעבוד קשה? נסו את העוגה המעולה הזו בטעמי גבינה ושוקו-לוטוס, עם עוגיות לוטוס שגם מתחבאות בפנים וגם מציפות את העוגה בפירורים טעימים. לילדים וגם למבוגרים

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 28/05/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 327 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

(לתבנית 24 ס"מ):

420 גרם (גביע ושני שליש) גבינה לבנה 9%

450 גרם (שני גביעים) גבינת שמנת 25%

620 מ"ל (שני גביעים וחצי) שמנת מתוקה

80 גרם (שקית) אינסטנט פודינג וניל

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

80 גרם (חצי כוס ועוד כף) אבקת סוכר

170 גרם (חצי כוס ועוד כף גדושה) ממרח לוטוס

1 כף קקאו, מנופה

350 גרם עוגיות לוטוס קלאסיות (מלבניות קטנות)

לפירורים:

150 גרם עוגיות לוטוס, טחונות לפירורים

אופן ההכנה:

1 מקציפים במיקסר גבינה לבנה, גבינת שמנת, שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג, תמצית וניל וקורט מלח עד לקבלת קרם יציב.

2 מעבירים בערך שני שליש מכמות הקרם לקערה גדולה ומקפלים פנימה 60 גרם (חצי כוס פחות כף) מכמות אבקת הסוכר עד לקבלת קרם גבינה חלק.

3 מוסיפים לתוך שליש הקרם שנותר בקערת המיקסר את אבקת הסוכר הנותרת, את ממרח הלוטוס וכף הקקאו, ומקציפים קלות מאוד עד לקבלת קרם חלק.

4 מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה וממלאים בשכבה של עוגיות לוטוס (אתם תראו קצת מרווחים בין העוגיות, זה בסדר). משטחים מעל מחצית מכמות קרם הגבינה. מסדרים שכבת עוגיות לוטוס נוספת מעל ומשטחים מעל את קרם השוקו-לוטוס. מכסים בשכבת עוגיות נוספת, ומשטחים את יתרת קרם הגבינה מעל. מעבירים לקירור למשך הלילה.

5 מפזרים על העוגה פירורי עוגיות לוטוס ומגישים.

* אם אתם מתכננים להוציא את העוגה מהתבנית, מומלץ לרפד את דופנות התבנית בשקף או ברצועת נייר אפייה לפני הרכבת העוגה. כדי להסיר את השקף בקלות כדאי להקפיא את העוגה למשך שעה או יותר לפני שמחלצים אותה מהתבנית.