אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

ניו לוטוס

עוגת גבינה אפויה קלאסית בסגנון ניו יורקי כמו שאנחנו אוהבים, שמקבלת טוויסט טעים של לוטוס גם בתחתית פריכה וטעימה וגם בציפוי מתוק, עשיר וחגיגי. אם אתם מחפשים כוכבת לשולחן החג הקרוב - יש מצב שמצאתם

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 23/05/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 320 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתחתית עוגיות לוטוס:

250 גרם עוגיות לוטוס, טחונות לפירורים

70 גרם חמאה, מומסת

למלית גבינה אפויה:

900 גרם (4 גביעים) גבינת שמנת 25%

400 מ"ל (2 גביעים) שמנת חמוצה

270 גרם (כוס ושליש) סוכר

2 כפיות תמצית וניל

4 כפות קמח, מנופה

6 ביצים גדולות, טרופות

לציפוי ועיטור:

חצי צנצנת ממרח לוטוס

120 מ"ל (חצי כוס) שמנת מתוקה

1 כך אבקת סוכר

עוגיות לוטוס, לעיטור

אופן ההכנה:

1 לתחתית עוגיות לוטוס: מחממים תנור ל-150 מעלות. מערבבים את חומרי התחתית ומשטחים על תבנית 24 ס"מ עם תחתית מרופדת בנייר אפייה.

2 מערבבים בקערה גדולה גבינת שמנת, שמנת חמוצה, סוכר, תמצית וניל וקמח. מוסיפים ביצים טרופות, אחת בכל פעם ומערבבים לבלילה חלקה.

3 יוצקים לתבנית ואופים 80 דקות עד שהעוגה יציבה למראה. מכבים תנור ומניחים לעוגה להצטנן בתוכו חצי שעה, מצננים היטב בטמפרטורת החדר ומעבירים לקירור למשך הלילה.

4 לציפוי ועיטור: מעבירים את ממרח הלוטוס לקערה ומחממים כ-15 שניות במיקרוגל כך שהופך נוזלי. יוצקים את הלוטוס על העוגה ומשטחים כך שנוזל מעט מהצדדים.

5 מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה, מעבירים לשקית זילוף ומעטרים את העוגה סביב. מקשטים בעוגיות לוטוס שלמות לפני ההגשה.