אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

טארט לוטוס

מה חסר לנו בחיים? טוב ששאלתם: קלתית פירורי לוטוס מנוקדת בקוקוס טחון, מלית קרם מסקרפונה עם הפתעות, פרוסות בננה שמגלים רק כשחותכים וציפוי לוטוס טעים מעל. נראה אתכם מפסיקים ליישר

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 25/05/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 116 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקלתית (תבנית פאי 24 ס"מ):

180 גרם עוגיות לוטוס, טחונות

20 גרם קוקוס טחון

60 גרם חמאה, מומסת

לקרם הגבינה ופרוסות הבננה:

250 גרם (גביע) מסקרפונה

3 כפות אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל

250 מ"ל (גביע) שמנת מתוקה

3 בננות קטנות, בשלות

לציפוי הלוטוס:

160 גרם (חצי כוס ועוד כף) ממרח לוטוס

1 בננה, לעיטור

אופן ההכנה:

1 מכינים את הקלתית: מערבבים יחד את כל החומרים ומהדקים לתחתית ולדופנות התבנית. מקפיאים לחצי שעה.

2 מכינים את קרם הגבינה והבננה: מקציפים קלות מסקרפונה עם אבקת סוכר ותמצית וניל במיקסר עד לריכוך. מוסיפים שמנת מתוקה בהדרגה ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.

3 פורסים את הבננות לפרוסות של סנטימטר ומפזרים בקלתית במרווחים. משטחים מעל שני שליש מכמות קרם הגבינה ומחליקים. מעבירים את יתר הקרם לשקית זילוף עם הצנתר הרצוי, ומעבירים את שקית הזילוף למקרר.

4 מכינים את ציפוי הלוטוס: מעבירים את ממרח הלוטוס לקערה ומחממים 15-20 שניות במיקרוגל עד שהופך נוזלי. מצננים מעט, יוצקים על העוגה ומחליקים במרית לקבלת שכבה אחידה.

5 מעבירים להקפאה ל-10 דקות עד שהציפוי מעט מתייצב, ומזלפים סביב תלוליות קרם לעיטור. מעבירים לקירור ל-3-4 שעות לפחות. לפני ההגשה פורסים בננה לפרוסות דקות ומפזרים בין זילופי הקצפת.

* ניתן לטפטף על פרוסות הבננה מעט מיץ לימון כדי למנוע את השחרתן.