אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

לוטוס קאפס

קינוח מרשים בשני צבעים (ועוד באלכסון!) שמכינים בפחות מחצי שעה: מערבבים קרם גבינה עשיר, מוסיפים קרם לוטוס קליל ומכניסים למקרר. עוגיית לוטוס אחת בכל כוס - וזהו, יש לכם קינוח כוסות כיפי, קליל וטעים טעים

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 21/05/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 372 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לקרם גבינה:

250 מ"ל (גביע) שמנת מתוקה

225 גרם (גביע) גבינת שמנת 25%-30%

70 גרם (חצי כוס) אבקת סוכר

כפית תמצית וניל

לקרם לוטוס:

375 מ"ל (מכל וחצי) שמנת מתוקה

200 גרם (שלושת רבעי כוס) ממרח לוטוס

לעיטור:

עוגיות לוטוס

אופן ההכנה:

1 מקציפים היטב במערבל חשמלי את חומרי קרם הגבינה לקבלת קרם יציב.

2 משעינים את כוסות הקינוח באלכסון בתוך תבנית מאפינס, מחלקים את הקרם בין הכוסות ומשטחים בעזרת מרית קטנה או סכין לקבלת צורה אלכסונית.

3 מקציפים במערבל חשמלי את חומרי קרם הלוטוס לקבלת קרם יציב. מעמידים את כוסות הקינוח, וממלאים מיד את חצי הכוס שנותרה בקרם.

4 מעבירים לקירור לכמה שעות להתייצבות.

5 לפני ההגשה נועצים עוגייה שלמה בכל כוס.