אוכל
צילום׃ נועם בסט, mako אוכל

עוגת גלידה לוטוס

יש מתכונים שאנחנו נתקלים בהם ויודעים שלא נשקוט עד שנכין אותם: עוגת גלידה עם שכבות של מרנג שקדים, ומעל להכל ציפוי חלק ומושלם של קרם לוטוס. אם כבר קיץ, בואו נקבל אותו כמו שצריך

נועם בסט | mako אוכל | פורסם 01/07/15 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 60 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

להכנת המתכון תצטרכו רינג גבוה בקוטר 18 ס"מ. אם אין לכם, אפשר להשתמש בתבנית קפיץ מרופדת בנייר אפייה או שקף. להכנת העוגה בקוטר 23 ס"מ, הכפילו את המתכון ב-1.5. לעוגה בקוטר 26, הכפילו ב-2.

מרכיבים :

למרנג שקדים:

80 גרם שקדים טחונים

30 גרם (כ-3 כפות) קמח 

45 גרם (רבע כוס פחות כפית) סוכר 

4 חלבונים

90 גרם (חצי כוס פחות 2 כפות) סוכר 

לגלידה:

200 גרם חלב מרוכז (חצי פחית)

200 גרם ממרח לוטוס

250 מ"ל שמנת מתוקה

לציפוי:

65 גרם שוקולד לבן

80 גרם (1/3 כוס) שמנת מתוקה 

65 גרם ממרח לוטוס

אופן ההכנה:

1 להכנת מרנג השקדים: מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסמנים 2 עיגולים בקוטר 20 ס"מ עם עיפרון. הופכים את הנייר כך שהצד המשורטט פונה כלפי מטה.

2 בקערה בינונית, מערבבים את השקדים הטחונים עם הקמח ו-45 גרם סוכר. מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה בקערה גדולה עד שמתחיל להיווצר קצף לבן. מוסיפים בהדרגה את הסוכר, תוך כדי הקצפה, וממשיכים להקציף במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף יציב. מקפלים פנימה בהדרגה את תערובת החומרים היבשים שבקערה הבינונית.

3 מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק גדול, ומזלפים ספירלות הדוקות בתוך קווי המתאר של העיגולים (אם נשאר קצת מהבלילה, אפשר לזלף עוד ספירלה אחת או כמה קטנות ולנשנש בזמנכם הפנוי).

4 אופים בתנור החם כ-30 דקות, או עד שהעיגולים מרגישים יבשים למגע מבחוץ וקצת רכים מבפנים ונראים בגוון מט, ולא מבריק. מוציאים מהתנור ומקררים לחלוטין על רשת. כשיבש לגמרי, משחררים מנייר האפייה וקורצים את גודל הרינג משני העיגולים, באמצעות הרינג עצמו (אפשר לחתוך את השוליים עם סכין אם קשה לקרוץ).

5 להכנת הגלידה: מחממים מעט את החלב המרוכז עם ממרח הלוטוס, עד שהתערובת נוזלית ואחידה. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה אך רכה, ומקפלים אל תוך תערובת החלב המרוכז וממרח הלוטוס. 

6 להרכבת העוגה: אם רוצים, מרפדים את הרינג בשקף. מניחים עיגול מרנג אחד בתוך הרינג. שופכים מחצית מתערובת הגלידה אל תוך הרינג ומיישרים מעט עם כף או פלטה. מניחים מעל את עיגול המרנג השני ולוחצים מעט כדי ליישר את המרנג. שופכים מעל את יתרת תערובת הגלידה ומיישרים. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא ל-6 שעות לפחות.

7 לציפוי העוגה: קוצצים את השוקולד הלבן ומניחים בקערה בינונית. מרתיחים את השמנת המתוקה ושופכים על השוקולד. מחכים דקה וטורפים היטב עד שהתערובת אחידה וחלקה. מחממים את ממרח הלוטוס במיקרוגל לכמה שניות, עד שנוזלי וחלק, ומוסיפים לתערובת השוקולד. מערבבים היטב ושופכים מעל העוגה הקפואה. מסובבים ומטים את העוגה כך שהציפוי יכסה את כל חלקה העליון.

8 שומרים במקפיא עד להגשה.

לבלוג של נועם - פצפוצים

להזמנת מוצרי לוטוס עד הבית לחצו כאן.

>> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים
 
>> בפעם שעברה הכנו טארט גאנאש שוקולד מריר ולוטוס