אוכל
צילום׃ דרור עינב, אוכל טוב

סיגר כבד בקר עם ריבת פירות יבשים

כבד בקר טרי הוא אחד הנתחים הכי שווים, אבל משום מה הוא לא מקבל את הכבוד שמגיע לו. ניר עופר ממעדניית דלישס ממליץ לכם להשקיע בו קצת יותר, ועושה את זה עם מתכון נהדר לסיגר פיקנטי שמוגש עם ריבה מתקתקה

ניר עופר, מעדניית דלישס | אוכל טוב | פורסם 01/03/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.6 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

שמן זית

3 שיני שום, קצוצות

500 גרם כבד בקר, חתוך לקוביות

חבילת עלי סיגר

רבע כוס כוסברה, קצוצה

כף אריסה

מלח

פלפל שחור

כוס מים

כף קמח

אופן ההכנה:

1 מכינים את המלית: מחממים שמן זית במחבת רחבה ומזהיבים את השום. מוסיפים את קוביות הכבד לטיגון של כדקה תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הכוסברה והאריסה, ומטגנים למשך כדקה נוספת.

2 מעבירים למעבד מזון, מוסיפים מלח ופלפל וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.

3 מכינים דבק לעלי סיגר באמצעות המסת כף קמח בכוס מים קרים.

4 חוצים את עלי הסיגר (לרוחב) לשני חצאים שווים באופן כזה נקבל שני סיגרים מכל עלה.

5 ממקמים את חצי העלה החצוי כשהצד הישר שזה עתה נחתך ימוקם מול גופנו. מקפלים את הסיגר מהצד הישר כלפי הצד המעוגל.

6 באמצעות מברשת פשוטה מברישים מדבק הקמח על כל ההיקף המעוגל של עלה הסיגר החצוי.

7 מניחים פס מהמלית במקביל לצד היישר של העלה כאשר משאירים מקום פנוי ללא מלית בקצוות.

8 מגלגלים פנימה מהצדדים שלצדי פס המלית וסוגרים (דבק הקמח שמרחנו יגרום לסיגר להידבק).

9 מעבירים ישירות לטיגון בשמן עמוק בחום של כ-180 מעלות למשך כ-4 דקות עד להזהבה.

10 מעבירים לנייר סופג ומגישים חם לצד ריבת פירות יבשים אהובה.

>> לעוד מתכוני בשר

>> למתכונים נוספים לחצו כאן

>> לעמוד הפיייסבוק של מועצת הבקר