אוכל
צילום׃ דרור עינב

טאג'ין של לחי עגל ופירות יבשים

אתם לא באמת חייבים לחכות לתקופת החגים כדי להתפנק עם טאג'ין מפואר. מספיק שתקדישו לעצמכם חצי יום כדי להפיק את הפלא הזה שכולל בשר ישראלי איכותי לצד המון תבלינים ופירות יבשים

ניר עופר, מעדניית דלישס | אוכל טוב | פורסם 08/03/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.4 49 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 ק"ג לחי עגל מבשר ישראלי טרי, חתוך לקוביות (מומלץ לבקש מהקצב)

שמן זית

12 שיני שום, קלופות

2 בצלים גדולים, פרוסים

כף פפריקה מתוקה

כפית כמון (אופציונלי)

רבע כפית קינמון (אופציונלי)

רבע כפית הל (אופציונלי)

מלח

פלפל שחור גרוס

חצי כוס שזיפים מיובשים

חצי כוס משמשים מיובשים

חצי כוס תאנים מיובשות

50 מ"ל סילאן

ליטר ציר עוף או מים

אופן ההכנה:

1 יוצקים שמן זית לסיר עמוק ומזהיבים מעט את שיני השום.

2 מוסיפים את הבצל הפרוס ומטגנים עד שהוא מתחיל להשקיף מעט.

3 מוסיפים את קוביות לחי הבקר ומשחימים אותן היטב מכל הכיוונים למשך כחמש דקות תוך ערבוב קל מפעם לפעם.

4 מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב כך שהטעמים שלהם ישתחררו ויעטפו היטב את כל נתחי הבשר.

5 מוסיפים את הפירות היבשים ויוצקים את הסילאן. מערבבים שוב על מנת שכל הטעמים יתפזרו באופן שווה בסיר ומבשלים כשתי דקות.

6 יוצקים לסיר את ציר העוף או מים. מביאים לרתיחה קלה ומנמיכים ללהבה הכי נמוכה שניתן. מבשלים עם מכסה בסבלנות על אש נמוכה למשך כ-3 שעות לפחות (מוסיפים ציר על פי הצורך).

7 מגישים לצד קוסקוס חם. מומלץ לעטר את המנה במעט שקדים קלופים וקצוצים.

>> לעוד מתכוני בשר

>> למתכונים נוספים לחצו כאן

>> לעמוד הפיייסבוק של מועצת הבקר