אוכל

סלט בקר ועשבי תיבול

אנחנו ממש אוהבים סלטים שמחים, כאלה ששוברים את שגרת הסלט הקצוץ הרגיל, בטח אם אפשר למצוא בתוכם נתחי בשר איכותי. אז הנה לכם סלט נהדר עם פרוסות אווזית צרובות, המון עשבי תיבול רעננים, פלפל חריף ובצל סגול

עז תלם | אוכל טוב | פורסם 22/02/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי
Rating: 4.1 41 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

300 גרם נתח אווזית ישראלי טרי (נתחים מתאימים נוספים: שייטל, שפיץ צאך או וייסבראטן)

כף שמן רגיל

צרור עלי פטרוזיליה

חצי צרור עלי נענע

עלים מ-5-6 גבעולי בזיליקום או כוסברה (לא חובה)

6 גבעולי בצל ירוק

1 בצל סגול, חתוך לרצועות דקות

חצי פלפל חריף אדום, פרוס דק (אפשר יותר או פחות לפי הטעם)

3-5 כפות מיץ לימון או ליים טרי

4-5 כפות שמן זית

מלח, לפי הטעם

מעט סוכר חום (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 חותכים את נתח האווזית לפרוסות או רצועות.

2 מחממים את השמן במחבת רחבה. מוסיפים את רצועות האווזית וצורבים היטב, דקה מכל צד, עד להזהבה. מוציאים, מניחים בצד ונותנים לנתחים להתקרר.

3 מעבירים את נתחי הבקר לקערה. קוצצים את עשבי התיבול ומוסיפים לקערה יחד עם פרוסות הפלפל החריף והבצל הסגול.

4 מערבבים את הנתחים עם הירקות הקצוצים ומתבלים בשמן זית, מלח ומיץ לימון. אם צריך מוסיפים מעט סוכר לאיזון המליחות והחמיצות. מעבירים לצלחות ומגישים מיד.

>> לעוד מתכוני בשר

>> למתכונים נוספים לחצו כאן

>> לעמוד הפיייסבוק של מועצת הבקר