אוכל
צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

סלט בטטות ורימונים

קצת חבל שהרימונים נותרים זנוחים אחרי בהלת ראש השנה. שדכו להם בטטות רכות, גרעיני חמנייה פריכים וגבינת פטה ותקבלו סלט של חודש אוקטובר: בריא, צבעוני ומשביע

עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל | פורסם 22/10/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

כבר בסוף אוגוסט מתחילה לדגדג לי בקצות האצבעות ההרגשה של הסתיו. למרות החום והלחות שמזדחלים עוד לאוקטובר, אפשר כבר להריח גויאבות ולראות אפרסמונים רימונים אצל הירקן ולדמיין את הגשם של אחרי החגים. השבוע עשיתי מעשה נועז ואכלתי גויאבה בעבודה, דבר שמיד יצר מהומה ברחבי הקומה. צעקות "מי אוכל גויאבה?" עלו מסביב וגררו ויכוח בין מתנגדיה לקומץ אוהדים שדווקא אוהבים את הריח החזק שלה.


מזל שלסממן הסתיו השני, הרימונים, אין ריח. אבל זה קצת מרגיש כאילו אחרי ראש השנה כולם שוכחים מהם, אפילו שאפשר למצוא אותם על המדפים עמוק לתוך החורף. לא ברור למה, אבל יש כאלו שגם עושים עניין מהקילוף שלהם, לא משהו שכמה מכות חזקות עם כף עץ לא יכולות לפתור. אצלנו במשפחה, אבא שלי הוא פורט הרימונים הרשמי. אמא שלי מכינה את הקרקע ומרפדת את הכיור וסביבתו בעיתונים כדי למנוע כתמים – והוא עומד שם עם ערימה של רימונים ומוציא מהם ידנית ובסבלנות גרגיר גרגיר.

מרכיבים (4 מנות):

לסלט:

3 בטטות

גרגירים מכחצי רימון

חופן גדול (כ-1/3 כוס) גרעיני חמנייה

חצי סלסילה של נבטי חמנייה

כ-100 גרם גבינת פטה

שמן זית

מלח

לוויניגרט:

כפית דבש

2 כפיות חומץ בן יין אדום

מלח

4-5 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 190 מעלות.

2 קולפים את הבטטות וחותכים אותן לקוביות לא קטנות מדי. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים מעל שמן זית ומלח, מערבבים ואופים כחצי שעה, הן שהן מתרככות, אבל לא משחימות.

3 בזמן שהבטטות בתנור, קולים גרעיני חמנייה על מחבת יבשה (ללא שמן) ועל אש בינונית, עד שהם משחימים מעט ומתחילים להתפקע. נזהרים לא לשרוף.

4 מערבבים ביחד את כל חומרי הוויניגרט. טועמים, ומתקנים תיבול.

5 נותנים לבטטות להתקרר מעט, מעבירים אותן לקערה, מוסיפים את גרגירי הרימון, גרעיני החמנייה הקלויים והמצוננים ונבטי החמנייה. מפוררים אל תוך הקערה גם את גבינת הפטה ויוצקים מעל את הוויניגרט. טועמים שוב ומתקנים תיבול אם צריך (יש מלח בוויניגרט).

כמה הערות חשובות:* הכמויות לסלט הן המלצה בלבד, אתם יכולים להוריד / להעלות מכמות המרכיבים לפי ההעדפה האישית שלכם.* אפשר להוסיף לוויניגרט גם שן שום קטנה כתושה.

הרעיון לסלט מהבלוג הזה.

>> בפעם הקודמת הכנו חזרת
>> פבלובה לוטוס גבוהה ומלכותית