אוכל
צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, טעים!

גספאצ'ו

אל תחשבו על גספאצ'ו בתור מרק קר או סלט טחון. פשוט תחשבו עליו כמו משקה או מנה ראשונה קרה וכיפית שהולכת לרענן לכם את הקיץ - אנחנו מבטיחים לכם שלא תצטערו

עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל | פורסם 15/07/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 38 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אני לא יודעת איך העברתי את הקיצים שלי עד שטעמתי את הגספאצ'ו של חמותי ריטה. כששמעתי את המילה "גספאצ'ו" תמיד עלה בי דימוי של סלט טחון או מרק קר - מה שעשה לי טרן אוף רציני מהמנה. עד שטעמתי ונדלקתי. מדהים מה שכמה עגבניות, מלפפונים, פלפל, שום ושמן זית יכולים לעולל כשהם במצב נוזלי וקרים מהמקרר. צינון מיידי מובטח. 

מרכיבים (8 מנות):

800 גרם עגבניות מרוסקות

בצל בינוני

פלפל אדום מתוק

3 מלפפונים קלופים

2-3 שיני שום

ליטר מיץ עגבניות

1/3 כוס שמן זית

מלח

כף סוכר

להגשה:

שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

1 מכניסים את העגבניות המרוסקות לבלנדר יחד עם הבצל, הפלפל, המלפפונים והשום. מערבלים היטב.

2 מעבירים את הירקות הטחונים לקערה גדולה (כי המקום בבלנדר כבר צר מלהכיל), מוסיפים את מיץ העגבניות ושמן הזית, ומתבלים במלח לפי הטעם.

3 מקררים ומגישים עם שמנת חמוצה. 

 

כמה הערות חשובות:

* נוח לי להשתמש בעגבניות מרוסקות משומרות (אני משתמשת בסוג שהכי טעים לי, מתוצרת איטליה) אבל אפשר כמובן להחליף אותן ב-800 גרם עגבניות טריות.

* חמותי מוסיפה גם פלפל לבן, אני מוותרת עליו. 

* אם אתם משתמשים במיץ עגבניות בתוספת מלח, תיזהרו עם התיבול. 

* אם אתם רוצים להגיש את הגספאצ'ו מיד, כדאי להוסיף לצלחת כמה קוביות קרח.

>> בשבוע שעבר הכנו עוף בלימון וג'ינג'ר
>> משולש אהבה: לחם בשלושה טעמים