אוכל
צילום׃ ענבל כבירי

סלט עדשים שחורות עם עגבניות שרי ובצלים צלויים

ארוחת צוהריים קרה - בימים כאלה זה כל מה שאנחנו מבקשים מהחיים. טוב, אם אפשר שגם תהיה טעימה (ועדיף טעימה מאוד), ואתם יודעים מה? כדאי שתהיה גם מזינה, כי בכל זאת. נכון? אז הנה

עופרי זוטא | אוכל טוב | פורסם 06/07/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 54 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לסלט:

שליש סלסילת עגבניות שרי, חצויות (כ-4 כוסות) 

2 בצלים סגולים, קלופים וחתוכים לשמיניות

2-3 כפות שמן זית

1 כפית שטוחה מלח גס

1 כוס עדשים שחורות

לתיבול:

2 כפיות בלסמי

3 כפות שמן זית

חצי כפית מלח

פלפל שחור גרוס

צרור פטרוזיליה, קצוץ

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-220 מעלות.

2 מסדרים על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה את העגבניות והבצל, בוזקים את שמן הזית והמלח הגס וצולים כ-15 דקות, עד שהירקות צרובים היטב. מוציאים ומצננים.

>> בפעם שעברה הכנו חביתת עדשים כתומות

3 מבשלים את העדשים בסיר עם מי ברז, כ-10 דקות אחרי רתיחה. העדשים צריכות להיות מוכנות לאכילה אבל לא רכות מדי. מסננים ומצננים.

4 מעבירים לקערה רחבה את העדשים והירקות הצלויים. מוסיפים את התבלינים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. שומרים במקרר.