אוכל
צילום׃ ענבל כבירי

חביתת עדשים כתומות

אנחנו אמנם קוראים לה חביתה, אבל החמודה הזאת כאן למטה יכולה בכיף לתפקד גם כפנקייק מלוח, או אפילו לאפה. לכם נשאר רק להקדיש לה דקות בודדות מזמנכם, ואז להתחרע בכיף (והטבעונות? הטבעונות היא רק בונוס)

עופרי זוטא | אוכל טוב | פורסם 29/06/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הבסיס הוא קמח העשוי מעדשים כתומות טחונות, שבשילוב מים פשוט יוצר מעין פנקייק או חביתה פריכה וטעימה, שיכולה לתפקד גם כמו לאפה. טוחנים כוס עדשים, ויש לכם אבקת עדשים מוכנה לפעולה לכמה חביתות קדימה. שימו לב – הצטיידו במחבת טפלון טובה, כי בלי זה זה לא יעבוד.

מרכיבים (1 מנות):

לקמח עדשים:

1 כוס עדשים כתומות (מספיק לכ-6 חביתות)

לחביתה:

2 כפות גדושות קמח עדשים כתומות

חמישית כפית אבקת אפייה

מעט מלח

פלפל שחור

שן שום כתושה

כרבע כוס מים

שמן זית לטיגון

לגיוון: עשבי תיבול, בצל קצוץ או רבע כפית חרדל דיז'ון גרגירים 

אופן ההכנה:

1 טוחנים היטב את העדשים בבלנדר לקבלת אבקת עדשים. שומרים בצנצנת סגורה.

2 מערבבים בקערה את מרכיבי החביתה לקבלת תערובת סמיכה ואחידה, המזכירה בלילה של פנקייק.

>> בפעם שעברה הכנו ממרח שעועית טבעוני היסטרי

עדשים כתומות, סוגת (צילום: סוגת)
עדשים כתומות
|
צילום: סוגת
3. מחממים היטב מחבת טפלון. מוסיפים מעט שמן זית (בערך 2 כפיות) ושופכים את התערובת. מפזרים באופן אחיד על המחבת, מכסים את המחבת ומטגנים כ-2 דקות. מנמיכים את הלהבה ומטגנים עוד כחצי דקה.

4 הופכים את החביתה בעזרת מרית או כף עץ שטוחה. אם היא לא נפרדת בקלות נותנים לה עוד כמה שניות להתייבש. מטגנים עוד כדקה על להבה בינונית.

5 מעבירים לצלחת ונהנים.