אוכל
צילום׃ ענבל כבירי | הכלים באדיבות הקרמיקאית שרית רשף

מג'דרה בורגול

שנים נשבענו שמג'דרה עם אורז זה הדבר הכי טעים שיכול להיות, אבל אז החלטנו לנסות את גרסת הבורגול המפורסמת לא פחות. התוצאה: מאכל ממכר שמשתדרג עם קצת יוגורט או טחינה מעל וסלט עשבים קצוצים ליד

עופרי זוטא | אוכל טוב | פורסם 07/03/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 54 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

1 כוס בורגול גס

1 כוס עדשים שחורות

4 בצלים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

רבע כוס שמן זית

רבע כפית בהרט (או יותר, למי שמעדיף טעמים עזים)

כפית וחצי מלח

כוס וחצי ממי הבישול של העדשים

חופן צנוברים, קלויים

אופן ההכנה:

1 משרים את הבורגול בקערה עם הרבה מי ברז. מסננים אחרי כשעה.

2 מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים 10 דקות עד שהעדשים במצב אל דנטה. מסננים ושומרים את המים (לא לוותר על שלב זה).

3 מטגנים בסיר רחב את קוביות הבצל עם שמן הזית לקבלת בצל שחום ורך. מתחילים עם להבה גבוהה עד שהבצל מתחיל להשחים (זהירות לא לשרוף אותו) תוך כדי שמערבבים מדי פעם. כעבור 5 דקות מנמיכים ללהבה בינונית/נמוכה ומטגנים עד שכל הבצל חום ורך (בערך כ-20 דקות).

4  מוסיפים לסיר את הבורגול, העדשים, הבהרט והמלח ומערבבים היטב.

5 מוסיפים כוס ורבע ממי הבישול של העדשים. מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ומבשלים על הלהבה הכי נמוכה כ-10 דקות.

6 פותחים ומאווררים בעזרת מזלג. סוגרים וממתינים עוד כ-5 דקות.

7מוסיפים את הצנוברים הקלויים, מערבבים ומגישים.

רוצים לזכות במיקסר? ספרו לנו מה הטיפ שלכם לאפייה עם שמרים ותוכלו לזכות

>> בפעם הקודמת הכנו פלאפל אפוי נהדר