אוכל
צילום׃ נטע-חן ליבנה, אוכל טוב

מרק עדשים ועוף

למרק המהמם שלפניכם יש את האיכויות של מרק עדשים סמיך ומשביע, יחד עם אלו של מרק עוף בשרני וטעים להשתגע. דוגרי? איך לא חשבנו על השילוב הזה קודם

נטע-חן ליבנה | אוכל טוב | פורסם 16/03/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 40 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

כוס עדשים ירוקות

350 גרם חזה עוף, בלי עצמות ובלי עור

8 כוסות ציר עוף (או מים עם אבקת מרק)

בצל, קצוץ דק

2 בצלים ירוקים, קצוצים דק

רבע כוס עלי כוסברה קצוצים דק

עגבנייה קצוצה דק

כפית אבקת שום

כפית כמון

רבע כפית פפריקה

אופן ההכנה:

1 משרים את העדשים במים למשך לילה.

2 מסננים את העדשים ומעבירים לסיר גדול. מוסיפים את העוף והציר ומביאים לרתיחה.

3 מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות, או עד שהעוף מבושל לגמרי.

4 מוציאים את חזה העוף ומניחים בצלחת בצד. מפרקים אותו לרצועות דקיקות.

5 מוסיפים לסיר את הירקות הקצוצים והתבלינים ומבשלים על אש נמוכה עוד 30 דקות.

6 טועמים את המרק ומתקנים תיבול. מוסיפים את רצועות העוף ומגישים חם.

 

נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת להרזיה והצלחה, מייעצת לירידה  במשקל ולאורח חיים בריא ובעלת קליניקה פרטית בתל אביב. מאמינה שאפשר לאכול טעים ולרדת במשקל, ללא פשרות.

>> בפעם שעברה הכנו מג'דרה מטריפה