אוכל
צילום׃ נטע-חן ליבנה, mako אוכל

טאקוס עם עדשים וכרובית

אנחנו עוד לא נתקלנו בבן אדם שיגיד לא לארוחת טאקוס, לכן שמחנו פעמיים כשנתקלנו במתכון הזה - גם דורש פחות משעה עבודה כולל הכל, וגם סופר בריא (עם טחינה, עדשים וכרובית). ארוחת ערב טעימה וכיפית לערב קליל

נטע-חן ליבנה | mako אוכל | פורסם 27/04/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לכרובית:

חצי ראש כרובית גדולה

2 כפות שמן זית

מלח

פלפל

לעדשים:

1 כף שמן זית

1 בצל גדול, קצוץ דק

3 שיני שום, קצוצות דק

100 גרם רסק עגבניות

שלושת רבעי כפית אבקת צ'ילי

חצי כפית כמון

חצי כוס עדשים ירוקות

כוס וחצי ציר מרק עוף

לרוטב הטחינה:

4 כפיות טחינה גולמית

2 כפיות רוטב צ'ילי חריף או סרירצ'ה

מיץ מחצי לימון גדול

חצי כפית אבקת שום

שמינית כפית קינמון

רבע כפית כמון

שמינית כפית מלח

2 כפות מים

להרכבה:

8 דפי טורטייה קטנים

כרוב אדום קצוץ

אבוקדו, פרוס לפלחים דקים

כוסברה, קצוצה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט.

2 מפרידים את ראש הכרובית לפרחים קטנים ומניחים בתבנית, מפזרים מעל שמן, מלח ופלפל ומערבבים. מניחים בתנור וצולים כחצי שעה או עד שהפרחים מזהיבים מעט בשוליים.

3 מחממים שמן זית בסיר בינוני, מוסיפים פנימה את הבצל והשום ומטגנים תוך ערבוב כחמש דקות, עד לריכוך הבצל והזהבתו. מוסיפים פנימה את רסק העגבניות, התבלינים והעדשים ומערבבים. מוסיפים את ציר המרק, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. נותנים לעדשים להתבשל, תוך ערבוב, עד שהעדשים מתרככות, כ-20 דקות. שימו לב יכול להיות שתצטרכו להוסיף מעט מים תוך הבישול אם העדשים לא מספיקות להתרכך. מורידים מהאש ומניחים בצד.

3 מכינים את רוטב הטחינה: מערבבים את כל החומרים ביחד, עד לקבלת רוטב חלק ואחיד.

4 להכנת המנה: חממו את הטורטיה על מחבת. כשהטורטיה חמה, הורידו מהאש. הניחו במרכז כל טורטיה כרוב סגול פרוס דק, מעל את העדשים המתובלות והכרובית, פזרו מעל את רוטב הטחינה ומעט כוסברה קצוצה. אם אוהבים אבוקדו - ניתן להניח פרוסות דקות של אבוקדו מעל.

>> בפעם שעברה הכנו מרק ירקות מעולה לקוסקוס

* נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת להרזיה והצלחה, מייעצת לירידה במשקל ולאורח חיים בריא ובעלת קליניקה פרטית בתל אביב. מאמינה שאפשר לאכול טעים ולרדת במשקל, ללא פשרות.