תפוחי אדמה צלויים במחבת (צילום: Foodcollection, GettyImages IL)
הקומפורט פוד המושלם|צילום: Foodcollection, GettyImages IL
תפוחי אדמה אפויים עם שומשום
טעימים טעימים ומיוחדים. כלום עבודה - ואיזה טעם!

8 מנות | זמן הכנה: 15 דקות | זמן אפייה: שעה

המרכיבים:
10 תפוחי אדמה, שטופים וחתוכים לרבעים
2 כפות אבקת מרק פטריות
2 כפות אבקת מרק בצל
4 שיני שום, כתושות
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כוס שמן
50 גרם (1/2 כוס) שומשום

תבנית התנור, מרופדת בנייר אפייה

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור מראש לחום בינוני (180 מעלות צ.). מניחים את תפוחי האדמה בתבנית.
2. מערבבים בקערית את אבקות המרק, השום, הפלפל והשמן. מורחים את התפודים בתערובת ומפזרים על הכול את השומשום.
3. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים 30 דקות. מסירים את הרדיד ואופים כ-30 דקות נוספות עד שתפוחי האדמה מזהיבים.

תפוחי אדמה אפויים עם שומשום (צילום: דניאל לילה,
תפודים אפויים עם שומשום. אפס עבודה|צילום: דניאל לילה, "אורחת נוספת לשבת", הוצאת מודן

קנישס "מזויפים"
למה מזויפים? כי בדרך כלל קנישס זה בצק ממולא במלית כלשהי, אך כאן מדובר במחית אחת אפויה, וזוהי באמת תוספת מופלאה.

10-8 מנות | זמן הכנה: 20 דקות | זמן אפייה: 30 דקות

המרכיבים:
8 תפוחי אדמה
שמן לטיגון
4 בצלים, קצוצים
150 גרם מרגרינה או חמאה רכה
4 ביצים
21/2 כוסות קמח
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור

לציפוי:
1 ביצה, טרופה
2 כפות שומשום, מעורבבות עם 4 כפות פירורי לחם

תבנית התנור, מרופדת בנייר אפייה

אופן ההכנה:
1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם במי מלח עד שהם רכים. מסננים, מצננים, קולפים ומועכים למחית.
2. בינתיים מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ.). מחממים במחבת מעט שמן ומטגנים את הבצל על אש בינונית עד שהוא רך וזהוב. מעבירים לקערה עם הפירה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
3. צרים מהתערובת כדורים (לקבלת צורות נאות, אפשר להוציא עם כף של גלידה). מניחים על התבנית, מורחים בביצה הטרופה ומפזרים מעל את השומשום המעורב בפירורי הלחם.
4. אופים 25-30 דקות עד שהקנישס מקבלים צבע זהוב בהיר. מגישים חם. טעים מאוד להגיש עם רוטב פטריות מלמעלה.

קנישס מזויפים (צילום: דניאל לילה,
קנישס מזויפים. עם זיוף כזה, מי צריך את המקור|צילום: דניאל לילה, "אורחת נוספת לשבת", הוצאת מודן

פריטטה תפוחי אדמה, בצל, עגבניות ופלפלים
תוספת נפלאה לכל סעודה, או מנה מקסימה לארוחת ערב, והכי חשוב - קלה מאוד להכנה.

6 מנות | זמן הכנה: 20 דקות | זמן טיגון: 20-15 דקות | זמן אפייה: 15 דקות

המרכיבים:
שמן, לטיגון
2 בצלים, פרוסים לעיגולים
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
2 עגבניות, קצוצות
4 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
6 ביצים
מלח ופלפל שחור

תבנית בגודל 20x30 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ.). מחממים במחבת מעט שמן ומטגנים את פרוסות הבצל 2 דקות על אש גבוהה, מנמיכים ומטגנים תוך ערבוב כ-8 דקות עד שיתרככו. מוסיפים את הפלפל והעגבניות, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומטגנים כ-5 דקות. מעבירים לצלחת.
2. מחממים באותה מחבת עוד מעט שמן על אש גבוהה ומטגנים את קוביות תפוחי האדמה 10-12 דקות עד שהן מזהיבות ומתרככות. מוסיפים למחבת את תערובת הבצל המטוגן ומערבבים. מעבירים לתבנית.
3. טורפים בקערה את הביצים עם מלח ופלפל ויוצקים למחבת, כך שהביצים יכסו את התערובת בשכבה אחידה. אופים כ-15 דקות עד שהפריטטה זהובה ויציבה למגע.

* לגיוון: אפשר להוסיף לבלילת הביצים 3 כפות גבינה לבנה, או 3 כפות גבינה מלוחה או צפתית מגוררת, או 3 כפות גבינה צהובה מגוררת וכפית פפריקה. ביחד או לחוד.

פריטטה תפוחי אדמה (צילום: דניאל לילה,
פריטטה תפוחי אדמה. ארוחת הערב הבאה שלכם|צילום: דניאל לילה, "אורחת נוספת לשבת", הוצאת מודן

רוֹקוֹט קרומפלי
מאפה הונגרי קלאסי של תפוחי אדמה עם ביצים קשות ושמנת חמוצה - ארוחת ערב חלבית מושלמת.

8 מנות

המרכיבים:
2 ק"ג תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם, מצוננים
8 ביצים קשות, פרוסות
מלח
2 גביעים שמנת חמוצה
200 גרם גבינה צהובה, מגוררת

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ.). פורסים את תפוחי האדמה (אפשר בקליפתם).
2. מסדרים בתבנית שכבה של שליש מתפוחי האדמה. מסדרים מעל שכבה של חצי מפרוסות הביצים וממליחים. מורחים מעל גביע אחד מהשמנת; מסדרים כך שכבות נוספות של מחצית מתפוחי האדמה שנותרו, שאר הביצים וגביע נוסף של שמנת; מסיימים בשכבה של יתרת תפוחי האדמה. מפזרים מעל את הגבינה הצהובה.
3. אופים כ-30 דקות עד שהמאפה מזהיב.