יש לי לא מעט חברות שתורת האירוח שלהן דוגלת ב"דחפתי לתנור". זו תורה שכוללת פשטידות, עוגות בחושות, ירקות צלויים ובעיקר: עוף במרינדה כלשהי. אצל אמא שלי, לא היה דבר כזה "דחפתי לתנור", כל מנה ותאכל קיבלו תשומת לב, מחשבה ויד אוהבת. גם הסלט של ארוחת הערב (אם אבא לא הגיע הביתה וקצץ אתו לפניה), המרק הסמיך של ערב גשום, או העוגה האנגלית הבחושה שהייתה מכינה למקרה שיגיעו אורחים לקפה של אחר הצהריים, או כוס תה, לבחירתם. נכון, היו לה מתכונים פשוטים שדורשים שרק "ידחפו אותם לתנור" ואותם אני חולקת איתכם, אבל המגמה הכללית באוכל הייתה השקעה.

עוף מהיר בריבת בצל (צילום: יפית בשבקין, mako אוכל)
עוף מהיר בריבת בצל. רוצים לקצץ בעבודה? מותר לכם להשתמש בריבה קנויה|צילום: יפית בשבקין, mako אוכל

>> טעימא: הסיפור שמאחורי הטור

גילי אחותי התאומה והאהובה, היא אלופת האלתורים וה"דחפתי לסיר/תנור, מה שיצא". מי שטועם את האוכל שלה ומבקש מתכון יתקל בתשובה חיננית של "אני לא זוכרת, דחפתי פנימה כך וכך...", אל תבקשו ממנה אף פעם מתכון למשהו אפוי, כי לא תקבלו. עם זאת, היא מכינה אוכל טעים להפליא, עמוק טעמים ומשביע. אחרי ביקורים שלה אצלנו בצפון, בהם היא מתעקשת לבשל ואני מתעקשת לאפשר לה ומתרווחת על הספה, אני נכנסת למטבח ומכינה מאכלים בהשראתה, גם כאלה שהיא סתם "דחפה".

אז במסגרת מיעוט הזמן והאנרגיות שיש לי בימים אלו בגלל עומס עבודה והריון מתקדם, הנה מתכון מעולה לעוף שממש דוחפים לתנור ולא דורש המון עבודה. "עוף מהיר בריבת בצל" כתוב על הכרטיסייה של המתכון, ומי שיבחר לקנות ריבת בצל ולא להכין אותה, ידחוף את העוף לתנור בתוך שלוש דקות ברגע תחילת ההכנה.

המרכיבים:
לריבת בצל:
6 בצלים סגולים גדולים קלופים וקצוצים/פרוסים דק (לפי הטעם)
3 כפות שמן קנולה
כוס יין אדום משובח
כוס סוכר (אפשר 1/2 כוס סוכר חום, 1/2 כוס סוכר לבן)
רבע כוס חומץ בלסמי

לעוף:
עוף שלם מפורק ונקי
3 כפות רוטב סויה
חצי כוס בצל ירוק קצוץ (לבן וירוק)

אופן ההכנה:

1. הריבה: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא משנה צבע ומתרכך. 
מוסיפים יין ומערבבים עד אידוי שלו. מוסיפים סוכר ומערבבים עד עד שהתערובת מתחילה להתקרמל. מוסיפים חומץ בלסמי ומערבבים עד שהבצל סופג את הנוזלים ומשנה את צורתו לריבה (עניין של כחצי שעה על אש בינונית-נמוכה).

2. העוף: מחממים תנור ל-180 מעלות.

3. מערבבים בצנצנת שליש מכמות הריבה שהכנו עם סויה ובצל ירוק, ומורחים על העוף היבש.

4. מניחים בתבנית חסינת חום ומפזרים עוד מהתערובת מעל. אופים כ-50 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> יום העצמאות: מתכונים למנגל טבעוני
>> מכינים לבד: עוגיות מזרחיות