אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה

מאפה יוגורט במילוי גבינת משק ותרד

מתכון מעולה לשבועות - יוגורט בבצק, גבינה וירוקים במילוי - והכנה כל כך קלילה ופשוטה, שאפילו לא צריך כאן מיקסר או מעבד מזון. חיפשתם מאפה לחג? מצאתם

אבי ביטון | תוכן שיווקי, משק צוריאל | פורסם 20/05/20 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 77 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

1/4 1 כוסות יוגורט עיזים לשתייה של משק צוריאל

1/2 2 כוסות קמח לבן - מנופה

1 כפית מלח

למילוי:

200 גר' גבינה בולגרית מעודנת 5% של משק צוריאל

חופן עלי אזוב (זעתר) טרי – שטופים, (ניתן להחליף בעלי אורגנו טרי)

100 גרם עלי תרד או עלי מנגולד - שטופים ( מושרים למשך שעה במסננת עם חצי כפית מלח)

1 בצל לבן – שטוף, קלוף,  קצוץ ומטוגן

שמן זית להברשה 

אופן ההכנה:

1 לשים את כל מרכיבי הבצק בקערה עד לקבלת בצק חלק ואחיד ומניחים למנוחה (מכוסה) כשעה.

2 מערבבים את כל מרכיבי המילוי.

3 מחממים תנור לטמפרטורה של 240 מעלות. 

4 מחלקים את הבצק לחמישה כדורים ומרדדים כל אחד בעזרת מערוך על גבי משטח עבודה מקומח.

5 מניחים מהתערובת במרכז כל כדור בצק, מקפלים את הבצק מעל הגבינה לחצי סהר ומהדקים היטב בעזרת האצבעות. משטחים מעט ובעדינות בעזרת מערוך ומברישים במעט שמן זית.

6 מסדרים את המאפים על גבי תבנית עם נייר אפייה ואופים כ-5 דקות עד להזהבה.

למתכונים נוספים של משק צוריאל, לחצו כאן

מאפה  טורקי במילוי גבינה בולגרית ותרד (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
מאפה טורקי במילוי גבינה בולגרית ותרד|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל