אוכל

עוגת קראנץ שוקולד

עוגת שמרים עם ממרח שוקולד שלא מאכזבת אף פעם. ממתכוני הדגל של מיקי שמו

מיקי שמו | mako אוכל | פורסם 20/01/13 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 1466 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הכמויות מתאימות ל-3 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ

מרכיבים :

לסירופ סוכר: (לא חובה)

120 מ"ל (1/2 כוס) מים

150 גרם (3/4 כוס) סוכר

1/2 כפית תמצית וניל

קורט מלח לימון או 1 כפית מיץ לימון

לבצק:

770 גרם (5 וחצי כוסות) קמח

150 גרם (3/4 כוס) סוכר

25 גרם שמרים טריים (1/2 שקית או 1/2 קובייה)

3/4 שקית משפר אפייה

3 ביצים גדולות (מספר 1)

180 מ"ל (3/4 כוס) מים פושרים

1 כפית תמצית וניל

קליפה מגוררת מ-1/4 לימון

175 גרם חמאה רכה (מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ)

1/2 כפית מלח

למלית:

750 גרם ממרח שוקולד

150 גרם עוגיות חמאה מפוררות דק מאוד במעבד מזון, או 150 גרם אגוזי מלך קצוצים דק מאוד במעבד מזון

אופן ההכנה:

1 מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים תמצית וניל ומלח לימון ומבשלים ללא כיסוי כ-2 דקות. מצננים ושומרים במקרר.

2 מכינים את הבצק: מערבלים קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה במיקסר עם וו לישה. מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וגרידת לימון ומערבלים במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.

3 מוסיפים קוביות חמאה אחת-אחת עד שהן נבלעות בתערובת ולשים כ-7 דקות, עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים מלח ולשים כדקה נוספת.

4 מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-4 שעות.

5 ממלאים, מעצבים ומתפיחים: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס"מ. מורחים ממרח שוקולד בצורה שווה ומפזרים פירורי עוגיות ואגוזים קצוצים.

6 בצד הבצק הקרוב אלינו יוצרים מכפלת קטנה ומתחילים לגלגל. תוך כדי גלגול מושכים את הבצק אלינו (לכיוון ההפוך) - המשיכה מבטיחה שיתקבל גליל הדוק בעובי אחיד.

7 חוצים את הגליל לאורכו בעזרת סכין חלק. מניחים את שני חצאי הגליל זה על זה בצורת X כשצידם הפתוח פונה לאותו צד, מלפפים לצמה ומהדקים בקצוות.

8 מניחים את הצמות בתבנית אפייה משומנת, מברישים בביצה ומתפיחים כ-45 דקות. מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים כ-35 דקות עד להזהבה קלה.

9 מוציאים את הקראנצים מהתנור ומברישים בסירופ בעודם חמים (הסירופ צריך להיות קר). עוגת השמרים שוקולד תישמר מחוץ למקרר עד 3 ימים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!