אוכל
צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב

עוגת פעמיים שוקולד

עוגת שוקולד טובה היא משהו שאנחנו תמיד שמחים להוסיף לארסנל, ואם היא גם קלילה להכנה וגם מתהדרת בציפוי של שוקולד לבן, שנותן את הקאץ' במרקם ובטעם - אז בכלל. עשינו לנו את היום

עידית נרקיס כ"ץ | אוכל טוב | פורסם 22/05/16 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 104 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית לחם, או אינגליש קייק לא חד פעמית:

175 גרם חמאה, רכה

שלושת רבעי כוס סוכר

3 ביצים

175 גרם (כוס ורבע) קמח

חצי כפית אבקת אפייה

קורט נדיב של מלח

כפית תמצית וניל

4 כפות קקאו

100 מ"ל (שליש כוס ועוד כף) חלב

100 גרם (חצי כוס) שוקולד צ'יפס

לעיטור:

100 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 160 מעלות במצב טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים.

2 במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה והסוכר, עד שמתקבלת תערובת בהירה ומעט תפוחה. מוסיפים את הביצים אחת אחת וממשיכים לעבד.

3 מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח, תמצית הווניל והקקאו, ומערבלים באיטיות. מוסיפים את החלב ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה. מוסיפים גם את השוקולד צ'יפס ומערבלים קצרות.

4 מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 40-45 דקות, עד שקיסם יוצא יבש עם מעט פירורים.

מקציפים במיקסר (צילום: antiphiler, Istock)
אחרי הביצים מגיע הקמח. עוגת פעמיים שוקולד
|
צילום: antiphiler, Istock
עוגת פעמיים שוקולד - מעבירים לתבנית (צילום: דרור עינב, אוכל טוב)
והיידה לתבנית
|
צילום: דרור עינב, אוכל טוב

5 מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להצטנן. בזמן הזה מכינים את העיטור: ממיסים על בן מארי את השוקולד הלבן, נזהרים לא לשרוף אותו. מצננים מעט, מעבירים לשק זילוף (לא חובה, אפשר לעשות את זה גם עם כף) ומזלפים פסים על העוגה הקרה.

עוגת פעמיים שוקולד - שוקולד לבן קצוץ (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב)
קוצצים את השוקולד הלבן
|
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב
עוגת פעמיים שוקולד - שוקולד לבן מומס (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב)
בעדינות עם ההמסה
|
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב

 

לבלוג של עידית - טעים!

>> בפעם שעברה הכנו עוגת תותים קלאסית עם אלה ואביגיל

>> כבר הורדתם את אפליקציית המתכונים החדשה והשווה שלנו?