אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

מקלובה צמחונית

מקלובה היא מנה שהולמת כל שולחן שבת או חג - יפה כמו עוגה ומפוארת כמו מאכל מלכים. כן, גם כשהיא צמחונית. עם חצילים נימוחים, כרובית בשרנית וכתר של תפוחי אדמה - אנחנו כבר יודעים מי תככב אצלנו בראש השנה

| mako אוכל | פורסם 23/08/18 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 275 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

1 ק"ג תפוחי אדמה אדומים

שמן קנולה לטיגון עמוק

2 חצילים, חתוכים לקוביות גדולות

1 כרובית, מופרדת לפרחים גדולים

2 בצלים, קצוצים דק

5 שיני שום כתושות

שמן זית

1/2 ק"ג אורז פרסי

750 מ"ל מים רותחים

2 כפיות בהרט

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

מתכונים לראש השנה

1 קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות בעובי כ-2 ס"מ.

2 מטגנים בשמן עמוק את החציל עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ומטגנים את פרחי הכרובית.

3 בסיר נפרד מטגנים את הבצל ב-2 כפות שמן זית עד הזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה תוך ערבוב.

4 מוזגים 2 כפות שמן זית בסיר רחב עם תחתית עבה, ומסדרים את פרוסות תפוחי האדמה על התחתית והדפנות.

5 מערבבים בקערה את האורז (היבש) עם הירקות המטוגנים, הבצל והשום ומניחים בתוך הסיר.

6 מערבבים את המים הרותחים עם בהרט, מלח ופלפל ומוזגים על האורז. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20-30 דקות.

7 מכבים את האש וממתינים חצי שעה. פותחים את הסיר, מניחים מעליו צלחת גדולה והופכים את תוכן הסיר לתוך הצלחת. משחררים את הסיר בעדינות, ומגישים מיד.

* לגרסה בריאה יותר מוותרים על הטיגון העמוק: מושחים את קוביות החציל ופרחי הכרובית בשמן זית, ואופים בחום בינוני גבוה (180-200 מעלות) עד השחמה. ממשיכים במתכון כרגיל.