אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

קציצות פלאפל מקינואה

הנה משהו שלא חשבתם להכין עם קינואה: קציצות בסגנון פלאפל, אבל עם גבינות שהופכות אותן לארוחת ערב קלה מושלמת. מילה שלנו: כיף לאכול אותן ככה, אבל הכי כיף בתוך פיתה עם סלט

רות אוליבר | mako אוכל | פורסם 23/10/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 120 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (25 מנות):

1 כף שמן

כוס וחצי קינואה

כוס וחצי מים

כוס קמח

150 גרם גבינה מלוחה (למשל בולגרית)

150 גרם ריקוטה

30 גרם גבינת פרמזן מגוררת

3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק דק

רבע צרור כוסברה, קצוץ דק

1 כפית כמון

3 ביצים

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר כף שמן. מוסיפים קינואה ומערבבים מעט. מוסיפים מים רותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות או עד שהקינואה מוכנה. מצננים ומעבירים לקערה.

2 מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.

3 יוצרים קציצות, ובינתיים מחממים שמן במחבת לטיגון חצי עמוק.

4 מטגנים את הקציצות 4-5 דקות מכל צד עד להזהבה. עובדים בנגלות עד שמטגנים את כל התערובת. מגישים חם.