אוכל

פיצה בשתי קומות

מה יכול להיות יותר משמח מפיצה מהבילה עם מוצרלה ומיליון תוספות? שתי פיצות מהבילות, כמובן - ואם הן מונחות זו על זו הרי שהרווח כפול ומשולש. האמת, לא חשבנו שאפשר לאהוב ככה

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 17/05/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.2 66 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

500 גרם קמח פיצה

כף שמרים יבשים

כפית סוכר

כפית מלח

3-4 כפות שמן זית

כוס ושליש מים פושרים

לרוטב:

4 כפות שמן זית

2 בצלים טחונים

2 כוסות עגבניות מרוסקות

כף רסק עגבניות

כף סוכר

כפית מלח

חצי כוס בזיליקום קצוץ

לציפוי:

150 גרם מוצרלה מגוררת, לשכבה הראשונה

150 גרם פרמזן מגוררת, לשכבה השנייה

פטריות טריות, פרוסות דק

זיתים שחורים מגולענים

עלי בזיליקום

חצי כוס טבעות דקיקות של בצל סגול

שמן זית

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים לבצק גמיש. מכסים בניילון נצמד מתפיחים כחצי שעה.

2 פורשים שני ניירות אפייה על משטח העבודה ומקמחים אותם קלות. לשים שוב את כדור הבצק, מחלקים לשני כדורים ומרדדים כל כדור על נייר האפייה המקומח לצורה עגולה.

3 מעבירים את אחד מניירות האפייה עם הבצק לתבנית.

4 מכינים את הרוטב: מערבבים במחבת את השמן, הבצל הטחון והעגבניות המרוסקות. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את רסק העגבניות, הסוכר, המלח והבזיליקום. מבשלים תוך ערבוב 3 דקות ומסירים מהאש (אם ממהרים, אפשר גם לערבב את חומרי הרוטב בקערה ולהשתמש בו כמו שהוא, בלי בישול).

5 מברישים את שולי הבצק שבתבנית בשמן זית ובאמצע מורחים את הרוטב. מפזרים גבינה ותוספות שאוהבים.

6 מחוררים את יריעת הבצק השנייה במזלג ומניחים על הפיצה. מהדקים את השוליים היטב.

7 מברישים את שולי הבצק העליון, מפזרים שוב רוטב ושוב תוספות שאוהבים. בוזקים את הפרמזן ואופים בחום של 200 מעלות כחצי שעה, עד להשחמה.