אוכל
צילום׃ דניאל לילה, יחסי ציבור

חלה מקמח מלא

למה שלא תנסו להחליף את החלה הלבנה שלכם בחלה עם קמח מלא? היא לא 100% מלאה וזה אומר שהיא לא מאוד דחוסה וכבדה, רק יותר עשירה וקצת יותר בריאה. אז תנסו אותה לשבת?

שף אמיר שגב, גלי'ס | mako אוכל | פורסם 29/07/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 102 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1/2 4 כוסות קמח מלא

4 כוסות קמח לבן

3 כפיות שמרים יבשים

1 כף סוכר

3 ביצים בגודל M (אחת להברשה)

1/2 1 כוסות מים פושרים

1/2 כוס שמן קנולה

1 כוס חלב / חלב סויה, פושר

1 כף דבש

2 כפיות מלח

לעיטור:

שומשום או פרג

אופן ההכנה:

1 מנפים לקערת המיקסר קמח מלא, קמח לבן, שמרים וסוכר. מוסיפים את הנוזלים - 2 ביצים, מים, שמן, חלב ודבש. בעזרת וו הלישה לשים כ-8 דקות במהירות נמוכה.

2 מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-4 דקות, עד שהבצק הומוגני ונעים למגע. 

3 מעבירים את הבצק בקערה משומנת מעט, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-30 דקות.

4 מחלקים את הבצק ל-3 כדורים שווים בגודלם. מחלקים ל-3 חלקים שווים כל אחד מהכדורים. מניחים על משטח מקומח מעט, מכסים ומתפיחים את הכדורים (9 כדורים בסך הכל) כ-10 דקות. 

5 מגלגלים כל כדור לנקניק באורך 30-40 ס"מ. כל 3 נקניקים קולעים לצמה. מורחים בביצה השלישית, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי.

6 בינתיים, מדליקים תנור לחום של 170 מעלות. 

7 מורחים את החלות שוב בביצה (עם מה שנשאר) בעדינות, כדי לא לפגוע בתפיחה של החלה, ומפזרים שומשום או פרג (או שניהם).

8 אופים כ-30-35 דקות, עד שהחלות מקבלת גוון חום זהוב. מתקבלות 3 חלות גדולות.

שף-קונדיטור אמיר שגב הוא הבעלים של קונדיטוריית גלי'ס - דברים שאבא שלי אופה בכפר סבא, טלפון להזמנות: 09-7670133.

>> בשבוע שעבר הכנו קראנץ שוקולד וקרם פטיסייר
>> מתכונים בריאים וטעימים לילדים