אוכל
צילום׃ נטלי לוין, mako אוכל

בראוניז פרווה כשרים לפסח

אם אתם צריכים מתכון אחד למתוק שילווה אתכם בפסח - זה האחד: בראוניז נהדרים, נימוחים וטעימים אש, בלי קמח, בלי חמאה ועם הפתעות שמתפצחות בפה. ככה אנחנו אוהבים את הקינוחים שלנו לפסח

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 27/03/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 175 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

200 גרם שוקולד מריר

120 גרם (חצי כוס) שמן קוקוס

150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר

רבע כפית מלח

3 ביצים L

70 גרם (חצי כוס) קורנפלור

50 גרם (חצי כוס) אבקת שקדים

30 גרם אגוזי מלך

30 גרם אגוזי פקאן

25 גרם גרעיני חמניות

25 גרם גרעיני דלעת

20 גרם שומשום

50 גרם שוקולד קצוץ גס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית 20 על 20 ס"מ.

2 קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים שמן קוקוס וממיסים יחד במיקרוגל או על סיר אדים כפול (בן מארי) עד שהכל נמס והתערובת אחידה.

3 מוסיפים סוכר ומלח וטורפים היטב עד שהם נטמעים בתערובת. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו (מערבבים בין לבין).

4 מוסיפים קורנפלור ואבקת שקדים וטורפים היטב עד לקבלת בלילה אחידה. יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים את החלק העליון.

5 קוצצים גס את אגוזי המלך ואגוזי הפקאן ומפזרים בנדיבות מלמעלה. מפזרים גם את גרעיני החמניות, גרעיני הדלעת, השומשום והשוקולד הקצוץ בשכבה אחידה.

6 אופים 18-25 דקות או עד שהבראוניז תפוחים ויציבים בשוליים אך עדיין מעט רכים במרכז. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.

7 חותכים לריבועים ומגישים בטמפרטורת החדר.

הערות:

* הבראוניז הכשרים לפסח יישמרו בכלי סגור במקרר עד שבוע.

* אפשר להשתמש בכל סוג של אגוזים וגרעינים שאוהבים.

* לגרסה חלבית אפשר להחליף את שמן הקוקוס ב-150 גרם חמאה.

>> בשבוע שעבר למדנו כמה דרכים לקצר תהליכים באפייה

>> מתכונים לפסח