אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל

עוגת שוקולד ובננות

רגע לפני החג: חייבים להביא קינוח, אבל אתם מחפשים מעבר לעוגת דבש? עוגת השוקולד והבננות הזאת היא מעבר לעוגה בחושה, היא יצירת מופת קטנה

מאיה רביבו | mako אוכל | פורסם 23/09/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 36 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

240 גרם בננות בשלות (כ-3 קטנות)

80 גרם שוקולד מריר

200 גרם (כוס וחצי) קמח

5 גרם (כפית וחצי) אבקת אפייה

45 גרם (1/3 כוס) קקאו כהה

120 גרם (1/2 כוס) חמאה רכה

120 גרם (1/2 כוס) שמן

200 גרם (3/4 1 כוסות) סוכר

250 גרם (4 ביצים בגודל L) ביצים

50 גרם אגוזי לוז

40-50 גרם ברס (פתיתי אגוזים מקורמלים, אפשר לקנות בחנויות מתמחות לאפייה)

אופן ההכנה:

1 מנפים את הקמח, אבקת הקקאו ואבקת האפייה.

2 שוברים את השוקולד לקוביות וממיסים אותו על סיר כפול (בן מארי).

3 מחברים למיקסר וו הקצפה ומקציפים את החמאה, השמן, הסוכר והביצים כ-10 דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה.

4 מוסיפים לתערובת את הקמח, הקקאו ואבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת תערובת הומוגנית. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים.

5 יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש קייק גדולה (לא חד פעמית, אחרת יישארו לכם שאריות בלילה), עד 3/4 מגובה התבנית. 

6 חותכים את הבננה לחתיכות ברוחב 4-5 ס"מ (כ-3 פרוסות כל בננה) ומוסיפים לתערובת העוגה שבתבנית. ומפזרים מעל אגוזי לוז וברס. 

7 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות כ-35-40 דקות.

* אפשר לקשט את העוגה בבננות מקורמלות: פורסים חצי בננה (נוספת) לפרוסות דקות, מפזרים עליהם קצת סוכר וצורבים אותם בברנר. לחילופין, אפשר להקפיץ אותן במחבת חמה מאוד עד שהן מתקרמלות. נזהרים לא לבשל אותן יותר מדי כדי לא לקבל פירה בננות. 

>> בשבוע שעבר הכנו אקלר במילוי קרם נוגט
>> לכל המתכונים לראש השנה
>> לכל הקינוחים לראש השנה