אוכל
צילום׃ נטלי לוין

עוגת תפוזים וקינמון

החורף כבר התחיל את סיבוב הפרידה שלו, וזו הזדמנות מצוינת לתפוס את אחד הפירות שהכי מאפיינים אותו בשיאם. איך תעשו זאת נכון? עם עוגת תפוזים בחושה עסיסית ותוספת נהדרת של קינמון

נטלי לוין | אוכל טוב | פורסם 13/03/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 86 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

(2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ):

4 ביצים L

200 גרם (1 כוס) סוכר

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

1 כפית קינמון טחון

קליפה מגוררת מ-2 תפוזים

240 מ"ל (כוס) מיץ תפוזים

125 מ"ל (חצי כוס) שמן

175 גרם (כוס ורבע) קמח

75 גרם (שלושת רבעי כוס) שקדים טחונים

10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה

לקישוט:

שקדים פרוסים

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבניות.

2 טורפים בקערה את הביצים, הסוכר, הווניל, המלח, הקינמון, קליפת התפוז ומיץ התפוזים והשמן עד לקבלת תערובת אחידה.

3 מוסיפים קמח, שקדים ואבקת אפייה ומערבבים רק עד לאחידות.

4 יוצקים את הבלילה לתבניות ומיישרים את החלק העליון.

5 מפזרים שקדים ואופים במשך 35-45 דקות או עד שהעוגות תפוחות, זהובות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים עליו.

6 מצננים לחלוטין, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

• העוגות נשמרות בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 3 ימים.

• אפשר להקפיא את העוגות כשהן עטופות היטב עד 3 שבועות.

• אפשר להכין את המתכון גם כעוגה אחת עגולה בתבנית בקוטר 24-26 ס"מ.

>> לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו עם ארז קומרובסקי חלת זיתים מטריפה