אוכל

פלוטים כמו במאפייה

מכירים את מקלות הלחם שמוכרים במאפיות? הארוכים, מפיצי הניחוחות, עם שלל התוספות המגניבות? עכשיו מה תעשו אם נגיד לכם שגם אתם יכולים להכין כאלה, ואפילו די בקלות? יאללה, תנו בראש

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 04/06/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 40 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

1 ק"ג קמח להתפחה מהירה

חצי כוס קמח מלא

1 כף מלח

1 כף סוכר

3 כוסות מים פושרים

חצי כוס שמן זית

כף אורגנו יבש

לציפוי:

כף מלח גס

2 כפות פפריקה

חצי כוס שיבולת שועל

כף שום גבישי

כוס עגבניות מיובשות קצוצות

אופן ההכנה:

1 לשים בקערה גדולה את הקמח, המלח, הסוכר, המים והשמן לבצק אחיד ולח. מוסיפים את האורגנו היבש.

2 מכסים את הקערה ומשאירים להתפחה של שעה.

3 מחלקים את הבצק לכדורים בגודל של תפוז. על משטח מקומח יוצרים מכל כדור בצק רצועה ארוכה.

>> והנה מתכון לפרנה שמכינים בסיר חשמלי

4 מברישים את רצועות הבצק במים ומפזרים את חומרי הציפוי.

5 מסדרים את הפלוטים בתבנית מרופדת נייר אפייה ומשאירים להתפחה נוספת של חצי שעה.

6 אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-25 דקות, עד שהפלוטים מזהיבים.