אוכל
צילום׃ נטלי לוין, אוכל טוב

ביסקוטי תמרים, חמוציות ואגוזים

עוגיות ביסקוטי נהדרות שמקבלות מרקם ייחודי בזכות אפייה כפולה, וטעם נפלא בזכות התמרים, החמוציות והאגוזים. אפשר כמובן לגוון בכל מה שאוהבים, והפלוס הגדול הוא שהן יישמרו טריות אפילו שבועיים

נטלי לוין | אוכל טוב | פורסם 20/02/17 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 149 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (40 מנות):

2 ביצים L

150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל

60 מ"ל (4 כפות) שמן

210 גרם (כוס וחצי) קמח

30 גרם (3 כפות) קורנפלור

1 כפית אבקת אפייה

100 גרם אגוזי מלך

75 גרם חמוציות

75 גרם תמרים, חתוכים לקוביות

לקישוט:

סוכר דמררה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

2 מערבבים בקערה יחד את הביצים, הסוכר, המלח, הווניל והשמן לתערובת אחידה. מוסיפים קמח, קורנפלור ואבקת אפייה ומערבבים עד לאחידות.

3 מוסיפים אגוזים, חמוציות ותמרים ומערבבים עד לפיזור אחיד בבצק.

4 בידיים מעט רטובות יוצרים 2 כיכרות מהבצק במרווחים על גבי נייר האפייה. מפזרים מעט סוכר דמררה בחלק העליון של הכיכרות.

5 אופים במשך כ-25-30 דקות עד להזהבה. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.

6 חותכים לעוגיות בעובי 1-2 ס"מ ומניחים על גבי תבנית תנור.

7 אופים במשך 10-12 דקות עד להזהבה והתייצבות מוחלטת. מצננים לחלוטין ומגישים.

*העוגיות נשמרות בכלי אטום כשבועיים.

*אפשר לגוון ולהשתמש בכל סוג אגוזים שאתם אוהבים.

>> לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בפעם השקודמת הכנו טראפלס קוקוס מטרפים