אוכל
צילום׃ נטלי לוין, mako אוכל

מאפה שבלולי פיצה

מי אמר ששבלולי פיצה לא יכולים להיות חגיגיים? אם משקיעים ומכינים אותם מבצק שמרים, ואז מסדרים אותם יפה יפה בתבנית עגולה - מקבלים מאפה שלא נעים לומר, אבל קצת חבל לבזבז אותו על הילדים

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 15/05/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 64 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (תבנית עגולה 26 ס"מ):

500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח

10 גרם (1 כף) שמרים יבשים

30 מ"ל (2 כפות) שמן

10 גרם (כפית וחצי) מלח

20 גרם (2 כפות) סוכר

275 מ"ל (1 כוס + 2 כפות) מים

למלית:

1 קופסה קטנה רסק עגבניות

2 כפות שמן זית

חצי כפית מלח

פלפל שחור גרוס

מעט אורגנו טחון

חצי כפית סוכר

2 כפות מים קרים

300 גרם מוצרלה מגוררת

להברשה:

1 ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1 בצק: לשים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, שמן, מלח, סוכר ומים 10-12 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.

2 מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה-שעתיים או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

3 מלית: בקערית קטנה מערבבים רסק עגבניות, שמן, מלח, פלפל, אורגנו, סוכר ומים לתערובת אחידה.

4 מחלקים את הבצק התפוח ל-2 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי חצי ס"מ.

5 מורחים חצי מכמות רוטב העגבניות בשכבה אחידה ומפזרים חצי מכמות הגבינה.

6 מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים לשושנים בעובי 5-6 ס"מ.

7 מסדרים את שושני הבצק בתבנית במרווחים קטנים.

8 חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המלית והגבינה.

9 מכסים ומתפיחים במשך כשעה או עד שהמאפה מכפיל את נפחו.

10 מחממים תנור ל-170 מעלות.

11 מברישים בעדינות בביצה טרופה, ואופים 30-40 דקות או עד הזהבה. מגישים חם.

* המאפה במיטבו כשהוא חם וטרי.

* אפשר להוסיף למלית זיתים, פטריות או כל תוספת אחרת שאוהבים.

>> לבלוג של נטלי - עוגיו.נט