אוכל
צילום׃ נטלי לוין, mako אוכל

לחמניות מקמח מלא עם צימוקים ואגוזים

יש לנו לנו חולשה אמיתית ללחמניות שמרים טריות שבוצעים עם הידיים וזוללים. אם גם אתם כמונו (אנושיים) - אתם רוצים להכיר את המתכון הזה: לחמניות עשירות בכל טוב שחיסלנו ברגע

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 05/06/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 56 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

350 גרם (3 כוסות פחות כף) קמח מלא

150 גרם (1 כוס + כף) קמח לבן

12 גרם (1 כף גדושה) שמרים יבשים

240 מ"ל (1 כוס) מים

60 מ"ל (רבע כוס) שמן זית

2 כפות סוכר חום כהה

6 גרם (1 כפית) מלח דק

100 גרם (1 כוס) אגוזי מלך, קצוצים גס

200 גרם צימוקים

לקישוט:

ביצה טרופה להברשה

שומשום

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח המלא, הקמח הלבן, השמרים, המים, השמן, הסוכר והמלח, ולשים במשך 10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד.

3 מוסיפים אגוזים וצימוקים וממשיכים ללוש עוד 1-2 דקות עד שהם נטמעים בבצק.

4 מכסים ומתפיחים במשך כשעה-שעתיים או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת ביסקוויטים מטריפה

5 מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לכדור מהודק.

6 מסדרים את כדורי הבצק בתוך תבנית משומנת במרווחים. מכסים ומתפיחים במשך כשעה או עד שהלחמניות כמעט מכפילות את נפחן.

7 מברישים את הלחמניות התפוחות בביצה טרופה בעדינות.

8 מפזרים שומשום ואופים במשך 20-25 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות ומתייצבות.

9 מוציאים מהתנור, מכסים במגבת ומניחים לצינון מוחלט בטמפרטורת החדר.

*  הלחמניות במיטבן ביום ההכנה, אך אפשר לשמור אותן בשקית אטומה במקפיא עד חודש.

* אפשר להשתמש בכל סוג של אגוזים שאוהבים.

* במקום צימוקים אפשר להשתמש בחמוציות באותה כמות.