אוכל

חלת זיתים

אנחנו יודעים, קצת קשה להזיז אתכם מהחלה הקבועה שלכם בשישי ואנחנו לגמרי מבינים אתכם. למרות זאת, קבלו המלצה קטנה מאיתנו ומתכון סופר פשוט לחלת זיתים של ארז קומרובסקי שתגרום לכם לא להביט לאחור

ארז קומרובסקי | אוכל טוב | פורסם 06/03/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה
Rating: 4.9 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

קילו קמח שמרים להתפחה מהירה

400-500 מ"ל מים

1 ביצה

30 גרם סוכר

100 גרם שמן זית עדין

25 גרם מלח

200 גרם זיתי קלמטה, מגולענים

3 כפות עלי זעתר

להברשה:

ביצה

מלח

עלי זעתר (לקישוט)

אופן ההכנה:

1 לשים יחד בקערה את הקמח, המים, הביצה, הסוכר והשמן עד לקבלת בצק אחיד.

2 מוסיפים את המלח, הזיתים ועלי הזעתר וממשיכים ללוש עוד כ-5-6 דקות עד שהבצק מרגיש אלסטי ונעים למגע.

3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומניחים לו לתפוח כשעה.

4 מחלקים את הבצק ל-6 כדורים שווים, מכסים בניילון ומניחים להם לנוח עוד כחצי שעה.

5 מעצבים את כדורי הבצק לנקניקים וקולעים מהם שתי חלות (3 נקניקים לכל אחת). מעבירים לנייר אפייה ומתפיחים כשעה.

6 טורפים את הביצה עם מעט מים ועלי הזעתר, ומורחים את החלות היטב.

7 מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים את החלות כ-30 דקות.

>> לעוד מתכונים חמים מהתנור

>> מתכונים לפורים