אוכל
צילום׃ נטלי לוין, mako אוכל

עוגת שמרים עם פרג ושוקולד לבן

אנחנו סאקרים של עוגות שמרים, בכל הצורות ועם כל המילויים, אבל אין ספק שהמתכון המצוין הזה הוא פייבוריט אמיתי: עוגת שושנים עם מלית מפנקת של פרג, שוקולד לבן ואגוזים, שצריך ממש להתאמץ בשביל לא לחסל בשעה

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 08/05/17 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 47 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (תבנית בקוטר 26 ס"מ):

500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח

10 גרם (2 כפיות) שמרים יבשים

80 מ"ל (שליש כוס) שמן

100 גרם (חצי כוס) סוכר

2 ביצים L

180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) מים

קורט מלח

כפית תמצית וניל

למלית פרג ושוקולד לבן:

150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר

180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) חלב

30 גרם חמאה

קורט מלח

250 גרם (2 וחצי כוסות) פרג טחון טרי

1 ביצה L

100 גרם אגוזים קצוצים (לא חובה)

150 גרם שוקולד צ'יפס לבן

להברשה:

ביצה טרופה

לזיגוג:

100 גרם (חצי כוס) סוכר

125 מ"ל (חצי כוס) מים

אופן ההכנה:

1 לבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, שמן, סוכר, ביצים, מים, מלח ווניל. לשים במשך 10-12 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד שמתקבל בצק אחיד ורך.

2 מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במקום חמים במשך שעה-שעתיים או עד שהוא מכפיל את נפחו.

3 בינתיים מכינים מלית פרג ושוקולד לבן: בסיר בינוני שמים סוכר, חלב, חמאה ומלח ומחממים לסף רתיחה. מוסיפים פרג ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה. מסירים מהאש ומצננים את התערובת במשך כחצי שעה בטמפרטורת החדר.

4 מוסיפים ביצה ואגוזים קצוצים ומערבבים היטב.

5 מחלקים את הבצק התפוח ל-2 ומרדדים כל חלק למלבן בעובי חצי ס"מ. מורחים מחצית מכמות המילוי ומפזרים חצי מכמות השוקולד צ'יפס. מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים לשושנים בעובי 6 ס"מ.

6 מסדרים את שושני הבצק בתבנית משומנת במרווחים קלים.

7 חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המלית.

8 מכסים את העוגה ומתפיחים במשך כשעה או עד שהיא כמעט מכפילה את נפחה.

9 מחממים תנור ל-170 מעלות.

10 מברישים את העוגה התפוחה בביצה טרופה בעדינות.

11 אופים 35-45 דקות או עד שהעוגה מזהיבה והיא תפוחה ויציבה.

12 לזיגוג: שמים יחד בסיר מים וסוכר ומחממים עד לרתיחה. מבשלים עוד 2-3 דקות ומסירים מהאש. מברישים את העוגה המוכנה בסירופ בנדיבות ומגישים.

העוגה במיטבה ביום ההכנה.

* אפשר להקפיא את העוגה עטופה היטב עד חודש.

* במקום שוקולד לבן אפשר להשתמש בשוקולד מריר.