אוכל

בייגלה ירושלמי אמיתי

אחת ההנאות הגדולות שלנו כשאנחנו עולים לירושלים היא ריח הבייגלה ברחובות, שלא לדבר על הביס הראשון. עכשיו, משהשגנו את המתכון של היופי הזה מארז קומרובסקי, יש מצב שירושלים תראה אותנו קצת פחות

ארז קומרובסקי | אוכל טוב | פורסם 27/02/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 86 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

 1 ק"ג קמח שמרים להתפחה מהירה

60 גרם סוכר

550 גרם מים

25 גרם מלח

50 גרם שמן זית (עדין בטעמו) 

מעט שמן זית לשימון 

לאפייה:

חצי ליטר סירופ סוכר (כוס סוכר על כל 2 כוסות מים)

חצי ק"ג שומשום

אופן ההכנה:

1 לשים יחד בקערה את כל המרכיבים למעט המלח עד לאחידות הבצק.

2 מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ-3 דקות נוספות.

3 מניחים לבצק לתפוח בקערה משומנת כשעה וחצי.

4 מחלקים את הבצק ל-5 כדורים שווים בגודלם ומניחים להם לנוח 20 דקות נוספות על משטח מקומח מתחת לשקית ניילון.

5 יוצרים מהכדורים נקניקים ארוכים, מעבירים את סירופ הסוכר לתבנית רחבה ועמוקה שבתוכה מגבת נקייה ומגלגלים בתוכו את נקניקי הבצק.

6 מפזרים את השומשום בתבנית נוספת, מגלגלים בה את נקניקי הבצק, קושרים אותם יחד בקצוות ומתפיחים שוב לשעה וחצי.

7 מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את הבייגלה כ-20 דקות.

* מומלץ להגיש על נייר עיתון עם זעתר מיובש.

>> לעוד מתכונים חמים מהתנור