אוכל
צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

בצלים ממולאים בעדשים שחורות

בריא וחגיגי לא הולך ביחד? תנו לנו לפתוח לכם את הראש ואת התיאבון עם המתכון הזה - לבצלים ממולאים בעדשים שחורות, חמוציות וצנוברים ברוטב מתקתק של סילאן ולימון. גם בריא, גם חתיך וגם טבעוני. לקחנו

עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל | פורסם 04/10/15 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3/4 כוס עדשים שחורות

2 עלי מרווה גדולים

4 בצלים גדולים

3 שיני שום, כתושות

1/4 כוס חמוציות, קצוצות

כף צנוברים קלויים

1/2 כפית בהרט

מלח

לרוטב:

4 כפות סילאן

2 כפות שמן זית

כף מיץ לימון

מלח

1/3 כוס מים

אופן ההכנה:

1 שוטפים את העדשים. מעבירים לסיר בינוני יחד עם 2 עלי המרווה, מוסיפים הרבה מים רותחים ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות, עד שהעדשים נגיסות, אבל לא רכות מאוד.

2 במקביל, חותכים את הקצה העליון והשורש של 4 בצלים גדולים (לא מקולפים) ועושים לאורכם חתך עמוק שמגיע עד האמצע בדיוק. מעבירים לקערה, מכסים ומעבירים למיקרוגל ל-8 דקות. אם אחרי 8 דקות הבצלים לא התרככו, מפעילים עוד 2 דקות ובודקים שוב. מניחים בצד לצינון.

3 אחרי שהעדשים מוכנות, מסננים ומצננים. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

4 מכינים את המלית: מסירים את עלי המרווה מהעדשים (אפשר לקצוץ אותם לתוך המלית ואפשר לוותר), מעבירים את העדשים לקערה ומוסיפים אליהן את השום, החמוציות, הצנוברים, הבהרט והמלח. טועמים ומתקנים תיבול.

5 מפרידים את הבצל לגלדים. את הליבות והחלקים הלא שמישים אפשר לקצוץ ולהוסיף אל תוך המלית, או להניח בתחתית התבנית כריפוד. ממלאים כל גלד בערך בכף של מלית (את הגלדים הקטנים ממלאים בכפית מילוי), ומניחים עם הצד של התפר למטה בתוך תבנית בינונית עם שוליים גבוהים. מסדרים את הבצלים בצפיפות.

6 מכינים את הרוטב: מערבבים את כל חומרי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול.

7 יוצקים את הרוטב על הבצלים ומעבירים לתנור החם לחצי שעה. אחרי חצי שעה, מעבירים את התנור למצב גריל עליון ואופים עוד כרבע שעה.

>> בשבוע שעבר הכנו סלט קוסקוס עם חזה עוף צלוי. טעים כמו שזה נשמע

>> והנה כריך שווה במיוחד, למי שמאס בארוחות החג