יפן, ארץ השמש העולה והאוכל המוזר. בעוד אנחנו הישראלים מורגלים לטעמי הביסלי, בייגלה ובמבה (או מקסימום דוריטוס וצ'יטוס), טווח הטעמים והמרקמים של החטיפים היפניים חוצה את המתוק/מלוח ופריך. תה ירוק, שעועית מותססת ודגים הם טעמים נפוצים ואהודים בקרב תושבי קבוצת האיים וסרטונים של מערביים שמנסים לטעום לראשונה חטיפים יפניים, הם לא דבר נדיר. גם חברות מערביות כמו נסטלה מיישרות קו עם הטעם של האזור ומוציאות טעמים אקזוטיים כמו תה ירוק, בטטות מסוכרות, סויה, אבטיח ומלח וגם קמח טופו קלוי (עוד על הטעמים האלו - כאן).

>> בואו לפייסבוק שלנו, כיף שם

כשנחתה על שולחננו ערימת ממתקים בדיוור ישיר מיפן, לא יכולנו שלא להתאפק וטעמנו אותם מול המצלמה. מה טעים, מה מוזר ומה בטעם עוגת גבינה לימונית? 

>> יאן ולא גולן: אסייתית חדשה בתל אביב
>> שני צמחוני: לביבות תרד ופטריות