אוכל

חגיגי בקלות: אבי ביטון מכין 3 מנות עם ערמונים

מחפשים מתכונים קלים שישאירו המון רושם על כולם? אבי ביטון מכין קדירת עוף וערמונים, פילה בקר בערמונים ויין אדום וקינוח מתוק במיוחד עם ערמונים וקצפת

אבי ביטון | המרכיב העיקרי | פורסם 06:57 08.08.17 

שנה גודל אות

קדירת עוף וערמונים (צילום: צילום מסך, המרכיב העיקרי)
קדירת עוף וערמונים
|
צילום: צילום מסך, המרכיב העיקרי

קדירת עוף וערמונים

המרכיבים:
4 כרעיים של עוף צעיר
מלח
פלפל שחור גרוס
שמן זית
2 גזרים, פרוסים לעובי 2 ס"מ
8 בצלי שאלוט, קלופים
3 שיני שום, כתושות
1 שורש סלרי, חתוך לקוביות קטנות
1 ענף תימין
1 כוס יין אדום
רבע כוס סילאן
20 ערמונים קלופים

אופן ההכנה:

1. מתבלים את העוף במלח ופלפל ומטגנים בשמן זית בסיר גדול שמתאים לתנור עד הזהבה. מעבירים לצלחת.

2. מוסיפים לסיר גזר, שאלוט, שום, סלרי ותימין ומטגנים עד שמזהיב קלות, תוך כדי קרצוף תחתית הסיר בעזרת כף עץ.

3. מוסיפים את העוף, יין אדום וסילאן ומבשלים 45 דקות על אש קטנה בבעבוע עדין.

4. מחממים תנור ל-180 מעלות.

5. מוסיפים את הערמונים לסיר, מעבירים אותו לתנור ואופים 35 דקות.

פילה בקר בערמונים ויין אדום (צילום: צילום מסך, המרכיב העיקרי)
פילה בקר בערמונים ויין אדום
|
צילום: צילום מסך, המרכיב העיקרי

פילה בקר בערמונים ויין אדום

המרכיבים:
נתח פילה בקר במשקל קילו
2 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
2 כפות עלי טימין
3 כפות חומץ בלסמי
2 כפות סויה
1 כף סוכר חום
חצי כוס יין אדום יבש

לערמונים והתפוחים:
3 כפות שמן זית
3 שיני שום, כתושות גס
2 שקיות ערמונים בוואקום
שליש כוס יין אדום
מלח
פלפל שחור
2 תפוחים, חתוכים לקוביות
3 כפות סילאן

אופן ההכנה:

1. מכינים את הפילה: מחממים תנור לחום הכי גבוה.

2. מחממים במחבת רחבה וצרה את שמן הזית, ממליחים ומפלפלים את הנתח ומפזרים עליו את עלי הטימין.

3. מכניסים את הפילה למחבת וצורבים אותו היטב מכל צדדיו.

4. מוסיפים את הטימים למחבת וממשיכים לצרוב את המחבת עוד כדקה.

5. מערבבים יחד את הבלסמי, הסויה, הסוכר החום והיין ושופכים למחבת.

6. ממשיכים לצרוב את הבשר יחד עם הרוטב על להבה גבוהה כ-3 דקות.

7. מעבירים לתנור עם הנוזלים ואופים רבע שעה.

8. לרוטב: מחממים במחבת שמן זית, מועכים את שיני השום בעזרת הידיים ומטגנים אותם כדקה.

9. מוספים למחבת את הערמונים,הטימין והיין האדום. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים.

10. מוסיפים את התפוחים והסילאן ומבשלים כ-10 דקות עד שהרוטב מצטמצם מעט.

11. להגשה: מוציאים את הפילה מהתנור ומעבירים לצלחת הגשה. פורסים אותו באמצעות סכין חדה.

12. מגישים עם תבשיל הערמונים והתפוחים.

קינוח ערמונים מתוק (צילום: צילום מסך, המרכיב העיקרי)
קינוח ערמונים מתוק
|
צילום: צילום מסך, המרכיב העיקרי

קינוח ערמונים מתוק

המרכיבים:
2 כפות מים
2 כפות סוכר
כפית תמצית וניל איכותית
חבילת ערמונים בוואקום
2 כפות חמאה
גביע שמנת מתוקה
300 גרם גלידת וניל מאיכות טובה
שוקולד מריר איכותי לקישוט

אופן ההכנה:

1. מחממים במחבת קטנה על להבה נמוכה את המים, הסוכר והווניל עד שנוצר סירופ סמיך.

2. מוסיפים את הערמונים והחמאה, מחממים כדקה, ויוצקים לצלחת הגשה.

3. מקציפים את השמנת לקצפת רכה ויוצקים מעט על הערמונים.

4. מוסיפים את הגלידה ומגררים מעל שוקולד מריר.