אוכל
ראמן ים תיכוני (צילום: בני בכר ,תוצרת ישראל)
צילום: בני בכר

רן שמואלי מציג: הראמן הים תיכוני הראשון

עוף פריך, נודלס נימוחים, ציר עוף ריחני והפתעת העונה: תיבול של אריסה. ויש גם בורקס ממולא לבבות עוף ברוטב מדליק של שום ירוק ונקניקיות ביתיות במילוי תערובת מיוחדת של פרגיות ואגסים

רן שמואלי | תוצרת ישראל | פורסם 09:26 30.07.17 

שנה גודל אות

ראמן ים תיכוני

לציר העוף:
2 עופות שלמים
3-4 בצלים שלמים
2 גזרים
ענף סלרי אמריקאי
מים לכיסוי העוף
1 כוס אורז

לראמן:
מעט שמן זית, לטיגון
חצי ק"ג חזה עוף
מעט מלח
פלפל שחור גרוס
חצי ראש שום, קלוף וחתוך לקוביות
חצי חבילה נודלס

להגשה:
חופן עלי כוסברה
חופן נבטים סיניים
צרור פטריות שימג'י
צרור עלי רשאד
1 גזר סגול, חתוך לגפרורים
1 גזר כתום, חתוך לגפרורים
1 פלפל ירוק חריף, פרוס דק
2 כפות אריסה

אופן ההכנה:

1. מבשלים את העוף והירקות במים כשעה. במהלך הבישול מכניסים לנוזל מסננת ובה אורז לא מבושל, כדי שיסמיך את הנוזלים.

2. יוצקים מעט שמן זית למחבת, מחממים על להבה גבוהה וצורבים את חזות העוף משני הצדדים. תוך כדי טיגון מתבלים את חזות העוף במלח ובפלפל. לקראת סוף הטיגון מפזרים במחבת קוביות שום. 

3. מצננים מעט את חזות העוף ופורסים לרצועות.

4. מבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן. מסננים ומוסיפים מעט שמן, כדי שהאטריות לא יידבקו.

5. מסדרים כוסברה, נבטים, פטריות, רשאד, גפרורי גזר ופרוסות פלפל ירוק בקערת הגשה. מוסיפים חופן אטריות ומסדרים רצועות של חזה עוף צלוי מעל. 

6. יוצקים מציר העוף הרותח לקערת ההגשה, מוסיפים אריסה ומגישים.

בורקס של חלקי פנים (צילום: בני בכר ,תוצרת ישראל)
בורקס של חלקי פנים
|
צילום: בני בכר

בורקס פתוח של חלקי פנים

המצרכים:
1 חבילה בצק עלים טרי
1 בצל, פרוס
מעט שמן זית, לטיגון
כ-150 גרם עור של עוף, פרוס לרצועות
חצי ק"ג לבבות עוף
כמון
מלח
פלפל שחור גרוס
קינמון

לרוטב שום ירוק:
2 ראשי שום ירוק (או שום יבש)
שמן זית
כוס ציר עוף
מלח
פלפל לבן טחון

 

אופן ההכנה:

1. מרדדים בצק עלים למלבן. אופים את הבצק כ-10 דקות בחום של 190 מעלות, מנמיכים את החום ל-170 מעלות וממשיכים לאפות עד שהבצק מזהיב.

2. מטגנים את הבצל ורצועות העור במחבת חמה עם שמן זית. מוסיפים את הלבבות וממשיכים לצלות על להבה גבוהה, עד העור משחים. מתבלים בכמון, מלח, פלפל וקינמון ומכבים את הלהבה.  

3. מכינים את הרוטב: מאדים את השום בשמן זית עד שהוא מתרכך, מוסיפים ציר עוף ומבשלים יחד, עד שהנוזלים מצטמצמים. מצננים ומערבלים את השום המבושל והנוזלים בבלנדר. מתבלים במלח ובפלפל.

4. חוצים את בצק העלים האפוי לרוחבו. מניחים את תערובת העוף על החלק התחתון, יוצקים כמחצית מכמות הרוטב ומכסים בשארית הבצק. יוצקים את שארית הרוטב מסביב למאפה.

 נקניקיות עוף ואגסים (צילום: בני בכר ,תוצרת ישראל)
נקניקיות עוף ואגסים
|
צילום: בני בכר

נקניקיות עוף ואגסים

המצרכים:
שמן זית, לטיגון
1 בצל, קצוץ
חצי ק"ג בשר פרגית
250 גרם לבבות עוף
50 גרם פיסטוקים, קלויים
3 אגסים אמריקאיים, חתוכים לקוביות קטנות
2 שיני שום, כתושות
חופן עלי תימין
מלח
פלפל שחור גרוס
מעי טלה, למילוי

 אופן ההכנה:

1. מחממים שמן זית במחבת גדולה ומקפיצים בצל, פרגיות ולבבות עד להשחמתם. מצננים את התערובת, מוסיפים פיסטוקים, אגסים, שום, תימין, מלח ופלפל ומערבלים במערבל מזון עד שמתקבלת עיסה חלקה.

2. מעבירים לשק זילוף עם צנתר בינוני וממלאים את מעי הטלה למקטעים של כ-10 ס"מ. מייצרים את המקטעים  על ידי גלגול המעי סביב עצמו. לאחר שמסיימים למלא כמה מקטעים חותכים את החלק המסובב וקושרים בשני הקצוות, כדי שיתקבלו נקניקיות בודדות. 

3. מטגנים את הנקניקיות במחבת על להבה בינונית, עד להשחמתן.