אוכל

לפעמים כל מה שצריך זה ירקות טובים

מרק גזר קצת אחר, מגש ענק של ירקות אפויים, צלויים ומבושלים ותבשיל טלה חגיגי עם לפתות ולביבת תפוחי אדמה ענקית - בואו לראות מה רן שמואלי מכין עם ירקות אורגניים

רן שמואלי | תוצרת ישראל | פורסם 13:04 05.08.17 

שנה גודל אות

מרק גזר וכמון  (צילום: shutterstock ,shutterstock)
מרק גזר וכמון
|
צילום: shutterstock

מרק גזר וכמון

מצרכים:

6 גזרים כתומים
2 גזרים סגולים
כרישה גדולה
שורש פטרוזיליה
3 שיני שום, קלופות
מעט שמן
זרעי כמון
מלח
פלפל לבן טחון
2 תפוחי עץ אמריקאיים

אופן ההכנה:

1. צולים בסיר את הגזרים, הכרישה, השורש והשום עם מעט שמן, עד שהם משחימים מעט.

2. מוסיפים את התבלינים ומכסים במים או ציר. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

3. מבשלים על אש נמוכה עד שכל הירקות רכים.

4. מוסיפים תפוחי עץ ומבשלים עוד כמה דקות עד שהם מתרככים.

5. טוחנים את המרק בבלנדר ומגישים.

מגש ירקות אורגניים (צילום: בני בכר ,תוצרת ישראל)
מגש ירקות אורגניים
|
צילום: בני בכר

מגש ירקות אורגניים – אפויים, צלויים ומבושלים

מצרכים:
מבחר ירקות אורגניים – כרובית רומנסקו, אפונת שלג, קולרבי, גזרים, שומרים קטנים וחסות במגוון זנים
שמן זית
מלח ים
פלפל שחור גרוס
פלפל ירוק חריף
עלי קורנית (תימין)
רוזמרין טרי
עלי זעתר טרי
אורגנו טרי

אופן ההכנה:

1. בוחנים את הירקות ומחליטים מה ילך לצלייה, מה לאפייה ומה לבישול. כרובית לצלייה, שומר לאפייה, אפונת שלג לבישול וכן הלאה, לפי איך שרוצים.

2. מתבלים את כל הירקות בנדיבות בשמן זית, מלח ים ופלפל ומוסיפים עלי תבלין לאלו שהולכים לאפייה.

3. את הירקות לאפייה אופים בתנור שחומם ל-200 מעלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, עד שהם מתרככים.

4. את הירקות לבישול מבשלים בסיר גדול של מים רותחים עם שהם מתרככים, ומסננים את המים.

5. את הירקות לצלייה צולים על פלנצ'ה או מחבת ברזל כבדה ומחוממת היטב עד שהם רכים ושחומים מכל צד. 

תבשיל טלה עם לפתות ולביבת תפוחי אדמה (צילום: בני בכר ,תוצרת ישראל)
תבשיל טלה עם לפתות ולביבת תפוחי אדמה
|
צילום: בני בכר

תבשיל טלה עם לפתות על לביבת תפוחי אדמה

מצרכים:

1.5 ק"ג צוואר טלה לתבשיל
מעט שמן
בצל
10 לפתות קטנות
שורש סלרי
3 ליטר מים
עלי דפנה

ללביבות:
3 תפוחי אדמה מתאימים לטיגון
בצל קצוץ
ביצה
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. חותכים את בשר הטלה לקוביות (אפשר לבקש מהקצב).

2. צולים את קוביות הבשר בסיר גדול עד שהן משחימות.

2. לאחר שהבשר משנה את צבעו מוסיפים את שאר המרכיבים. מכסים במים עד שחצי מהמצרכים בסיר מכוסים במים ומבשלים במשך כ-3 שעות עד שהבשר מתרכך. מערבבים מדי פעם.

3. לקראת סיום 3 השעות מגרדים את תפוחי האדמה, מערבבים עם בצל קצוץ, ביצה ותבלינים ומטגנים לביבה גדולה במחבת.

4. מגישים את התבשיל המוכן על הלביבה.