אוכל
צילום׃ אפיק גבאי

סלט קיסר של שי-לי ליפא

חסה פריכה, קרוטונים שמתפוצצים בפה וחזה עוף. כל היופי הזה טובל ברוטב מעודן, ואתם הרווחתם סלט שווה להשיבע לו אמונים עד סוף הקיץ. שי-לי ליפא עם גרסה קלילה לסלט קיסר שפשוט להכין ועוד יותר פשוט לאכול

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 26/07/17 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.5 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבסיס:

2 ראשי חסה ערבית, שטופים ומיובשים היטב

לעוף והמשרה:

2 כפות שמן זית

1 כף מיץ לימון

1 כפית סירופ מייפל או דבש

מלח

פלפל שחור, גרוס

2 נתחי חזה עוף (פרוסים לשניצל)

מעט שמן זית, לטיגון

לקרוטונים:

1 ג'בטה, חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ

2 כפות שמן זית

לרוטב:

1 חלמון ביצה

1 שן שום גדולה, כתושה

4 רצועות אנשובי

2 כפות מיץ לימון

1 כף חומץ בן יין לבן

1 כפית גדושה חרדל דיז'ון (ללא גרגרים)

חצי כפית מלח

שליש כוס שמן זית

שליש כוס שמן קנולה

אופן ההכנה:

1 חוצים את ראשי החסה לשניים (לאורכם) ומסדרים בקערת הגשה.

2 . מערבבים בקערה את שמן הזית, הלימון והמייפל, ומתבלים במלח ובפלפל. משרים את נתחי העוף בקערה כ-15 דקות.

3 מכינים את הקרוטונים: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מערבבים את קוביות הג'בטה ושמן הזית בקערה. מסדרים את הקוביות בתבנית בשכבה אחת. אופים בתנור כ-10-8 דקות עד להזהבה. מצננים היטב.

4 מכינים את הרוטב: מערבלים במעבד מזון את החלמון, השום, האנשובי, מיץ הלימון, החומץ, החרדל והמלח עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את שני סוגי השמנים בזילוף איטי תוך כדי ערבול עד לקבלת מרקם סמיך.

5 מכינים את העוף: מחממים מחבת פסים על להבה גבוהה. מטגנים את העוף כ-2 דקות מכל צד. מעבירים לקרש חיתוך ופורסים לרצועות.

6 מרכיבים את הסלט: מניחים רצועות של עוף על החסה, יוצקים רוטב ומפזרים מעל קרוטונים.