אוכל
צילום׃ אפיק גבאי

בננה פודינג

הקינוח המושלם לארוחה משפחתית שיגרור קריאות התפעלות, ובלי הרבה עבודה: שכבות של פודינג בננה, קרם וניל וביסקוויטים פריכים, שאוכלים ישר מהצנצנת

שי לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 08/08/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לבסיס הקרם:

1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל

כוס וחצי מים רותחים

1 פחית (400 גרם) חלב ממותק

לקרם:

3 מכלים (750 מ"ל סה"כ) שמנת מתוקה

לפודינג:

4 בננות בשלות, חתוכות לפרוסות בעובי חצי ס"מ

1 חבילה קטנה (250 גרם) ביסקוויטים

לקישוט:

חצי בננה, חתוכה לפרוסות בעובי חצי ס"מ

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבסיס הקרם: מעבירים את האינסטנט פודינג לקערת המיקסר, יוצקים מים רותחים ומערבבים. מוסיפים חלב ממותק ומערבלים במיקסר כ-2 דקות.

2 מעבירים את התערובת לקערה נקייה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות ועדיף ללילה.

3 מסיימים את הכנת הקרם: מקציפים בקערת מיקסר את השמנת המתוקה עם הבסיס לקרם 4-3 דקות עד לקבלת קצף יציב מאוד.

4 מרכיבים את הפודינג: מרטיבים את הביסקוויטים במעט מים. מניחים כרבע מכמות הבננות בכלי זכוכית יפה. שוברים כ-רבע מכמות הביסקוויטים, מפזרים על הבננות ויוצקים כרבע מהקרם.

5 חוזרים על הפעולה: רבע מכמות הבננות, רבע מכמות הביסקוויטים ורבע מכמות הקרם. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות (משאירים מעט ביסקוויטים ופרוסות בננה לטופינג).

6 מפזרים על הקרם מעט ביסקוויטים ופרוסות בננה ומעבירים למקרר ל-4 שעות התייצבות לפחות.