אוכל

רוטב צ'ימיצ'ורי

רוטב הצ'ימיצ'ורי הזה ישדרג לכם כמעט כל מאכל: את הכריך הבא, הדג בתנור, חזה העוף במחבת או הסטייק על האש. והכי שווה? מכינים אותו ממש ב-5 דקות

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 19/09/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.6 445 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לכוס רוטב:

חופן גדול של עלי פטרוזיליה

חופן גדול של עלי כוסברה

1 בצל סגול קטן

חצי פלפל אדום בינוני

חצי פלפל צ'ילי אדום

4-3 שיני שום

מלח

פלפל שחור גרוס

חצי כוס + 2 כפות (לכיסוי הצ'ימיצ'ורי) שמן זית

2 כפות חומץ יין אדום

1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה:

1 מרסקים במעבד מזון בפולסים פטרוזיליה, כוסברה, בצל, פלפל אדום, פלפל צ'ילי, שום, מלח ופלפל לתערובת גסה.

2 מוסיפים חצי כוס שמן זית, חומץ ומיץ לימון ומעבדים כ-2 שניות עד שנוצרת תערובת אחידה וגסה (לא ליצור ממרח חלק).

3 מעבירים לצנצנת ויוצקים מעל 2 כפות שמן זית. שומרים במקרר עד שבוע.