אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

טאקו עוף צבעוני ועסיסי

מתכון צבעוני וכייפי של שי-לי ליפא: חזה עוף קראנצ'י בחוץ אבל עסיסי בפנים, עטוף בטורטיי עם סלט קטן של בצל סגול וממרח אבוקדו קרמי. בקיצור, ארוחת צהריים קלילה ומושלמת

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 12/03/24 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

8 טורטיות

לעוף

4 חזות עוף, פרוסים לשניצל

3 כפות שמן זית

2 כפות מיץ לימון

קליפה מגוררת דק מחצי לימון

רבע כפית סוכר

מלח

פלפל שחור גרוס

לתוספת בצל סגול

1 בצל סגול, חצוי ופרוס דק

2 כפות שמן זית

1 כף מיץ לימון

חצי כפית מלח

חצי כפית סוכר

לממרח אבוקדו

1 אבוקדו בינוני, בשל

2 כפות מיץ לימון

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה שמן זית, מיץ לימון, קליפת לימון מגוררת וסוכר ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את חזה העוף ומערבבים. משהים כ-20 דקות.

2 מכינים את הבצל: מערבבים בקערה בצל סגול, שמן זית, מיץ לימון, מלח וסוכר. משהים 20-15 דקות עד שהבצל רך ומאבד מחריפותו.

3 מכינים את האבוקדו: מועכים בקערה את האבוקדו בעזרת מזלג, מוסיפים מיץ לימון ומלח ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

4 מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מניחים את העוף ומטגנים כ-3 דקות מכל צד עד שהוא זהוב ומוכן. פורסים לרצועות בעובי 2 ס"מ.

5 מורחים על כל טורטייה ממרח אבוקדו, מניחים רצועות חזה עוף, מפזרים מעל בצל סגול ומגלגלים.

** המתכון פורסם לראשונה ביולי 2017