אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

טארט טאטן

נראה לכם מסובך להכין טארט טאטן? אז זהו, שלא באמת - כל עוד אתם מצוידים במתכון הנכון. הגיע הרגע להכין את אחד הקינוחים הכי מעודנים, נימוחים ומתוקים שיש - רק אל תשכחו להגיש אותו עם גלידה משובחת

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 24/07/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כוס וחצי (210 גרם) קמח רגיל

3 כפות סוכר

רבע כפית מלח

125 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 ביצה

לתפוחים

50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

חצי כוס (100 גרם) סוכר

חצי כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה

5 תפוחים ירוקים וחמוצים, קלופים וחתוכים לרבעים (ללא הליבה)

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מכניסים קמח, סוכר, מלח וחמאה למעבד מזון עם להב פלסטיק ללישה. מערבלים עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומערבלים עד לקבלת כדור בצק.

2 מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעיגול בקוטר 27 ס"מ. מעבירים את עיגול הבצק לתבנית, מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר עד שהתפוחים מוכנים.

3 מחממים תנור ל-180 מעלות.

4 מכינים את התפוחים: ממיסים חמאה וסוכר על להבה בינונית במחבת בקוטר 25 ס"מ, מהסוג שאפשר להכניס לתנור. מנענעים את המחבת מדי פעם, כדי לפזר את החמאה והסוכר בצורה אחידה. מבשלים עד שנוצר קרמל. מוסיפים שמנת מתוקה, מערבבים היטב ומסירים מהכיריים.

5 מסדרים את התפוחים החתוכים לרבעים במחבת עם הקרמל, כשצידם החתוך כלפי מעלה, בצפיפות ובשכבה אחידה. מחזירים את המחבת לכיריים ומבשלים את התפוחים בקרמל על להבה בינונית כ-5 דקות, עד שהם מתקרמלים.

6 מוציאים את הבצק המרודד מהמקרר. מניחים את עיגול הבצק על התפוחים המקורמלים, ודוחסים את שוליו כלפי מטה, לדופנות המחבת.

7 מכניסים את המחבת לתנור החם ואופים כ-25 דקות, עד שהבצק משחים.

8 ממתינים רבע שעה והופכים את הטארט טאטן על צלחת הגשה.