אוכל
צילום׃ אפיק גבאי

גאלט זוקיני וגבינות

הנה ארוחת הערב הבאה שלכם: מאפה כפרי מבצק פריך במילוי של גבינות וזוקיני. כמו קיש, רק לוקח חצי מהזמן

שי לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 08/08/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לבצק:

כוס ורבע (175 גרם) קמח רגיל

חצי כפית מלח

רבע כפית סוכר

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 חלמון

2 כפות מים קרים

למלית:

3 זוקיני קטנים, פרוסים לעיגולים דקים בעובי חצי ס"מ

1 כף מלח גס

חצי קופסה (150 גרם) גבינת ריקוטה פרסקה

100 גרם גבינת פקורינו, מגוררת גס

1 שן שום, כתושה

אגוז מוסקט טחון טרי

מלח

פלפל שחור גרוס

לציפוי:

1 כף שמן זית

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 הבצק: מערבבים קמח, מלח וסוכר במעבד מזון עם להב פלסטיק. מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים לתערובת פירורית.

2 מוסיפים חלמון ומים ומערבלים רק עד לקבלת כדור בצק. אם הבצק רך מדי, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה. אם לא - מרדדים מיד על נייר אפייה לעיגול בעובי חצי ס"מ.

3 מעבירים את הבצק עם הנייר לתבנית התנור ושומרים במקרר.

4 בינתיים מכינים את הזוקיני: מערבבים זוקיני וכף מלח גס בקערה ומשהים כ-15 דקות.

5 שוטפים את הזוקיני היטב, מסננים ומייבשים בנייר סופג.

6 מחממים תנור ל-180 מעלות.

7 מכינים את המלית, מרכיבים את הגאלט ואופים: מערבבים ריקוטה, פקורינו ושום בקערה. מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל ומערבבים.

8 מורחים את מלית הגבינות על הבצק באופן שווה. משאירים שוליים של 5 ס"מ ללא מלית.

9 מסדרים את עיגולי הזוקיני בחפיפה במעגלים - כמו רעפים. מקפלים את הבצק על הזוקיני בקיפולים גסים כשהמרכז נותר ללא כיסוי.

10 מזלפים מעט שמן זית ומתבלים בפלפל שחור.

11 אופים בתנור החם כ-35 דקות עד שהגאלט זהוב. מגישים חם.