אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

עוגת ביסקוויטים שוקולד

חולים על עוגות ביסקוויטים, לא משנה באיזו צורה - הניחו לפנינו תבנית של עוגת ביסקוויטים הגונה ונחפור בה בכפית עד שנשאיר תבנית נקייה. תודה לשי-לי ליפא שהלכה עם החשקים שלנו, והכינה לנו אחת בגרסה שוקולדית

שי לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 14/08/17 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 138 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לשכבת הביסקוויטים (תבנית בגודל 20*30 או 25*25 ס"מ)

1 חבילה קטנה (250 גרם) ביסקוויטים וניל

חצי כוס (120 מ"ל) חלב 3%

לקרם השוקולד:

2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

חצי כוס (120 מ"ל) חלב 3%

3 כפות אינסטנט פודינג וניל

3 כפות אבקת קקאו

3 כפות סוכר

להגשה:

אבקת קקאו

אופן ההכנה:

1 מכינים את קרם השוקולד: מקציפים בקערה גדולה שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל, אבקת קקאו וסוכר 5-4 דקות, עד לקבלת קרם יציב. לא להקציף יותר מדי כי הקרם מתקשה מעט במקרר.

2 מרכיבים את העוגה: טובלים ביסקוויטים בחלב שנייה מכל צד, ומסדרים בתבנית בשכבה אחת (במידת הצורך שוברים ביסקוויטים על מנת לרפד את כל התבנית).

3 יוצקים מעל חצי מהקרם ומורחים בשכבה אחידה.

4 מסדרים שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בחלב ומעל מורחים את שאר הקרם.

5 מכסים בניילון נצמד או ברדיד אלומיניום ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.

6 מפזרים מעל אבקת קקאו ומגישים.