אוכל

חמאת בוטנים ביתית

אם רק הייתם מנסים להכין פעם חמאת בוטנים בבית, לא הייתם מסוגלים לחזור יותר לזו התעשייתית. נשמע לכם מסובך? וואו, זה מה זה לא

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 31/07/17 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 40 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כוסות בוטנים טבעיים, עם הקליפה (לא קלויים)

1 כף גדושה סילאן

1 כף שמן חמניות או תירס

רבע כפית מלח

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מפזרים את הבוטנים בתבנית וקולים בתנור החם 12-10 דקות עד שהם מזהיבים. מצננים היטב.

2 מקלפים את הבוטנים ומעבירים למעבד מזון. טוחנים עד לקבלת אבקה, מוסיפים את שאר המצרכים וממשיכים לערבל כ-2 דקות עד לקבלת ממרח אחיד וחלק. אפשר להוסיף כף-שתיים של מים אם נדמה שהממרח סמיך מדי.

* שומרים בצנצנת אטומה מחוץ למקרר עד שבוע.