אוכל
צילום׃ אפיק גבאי

חזה עוף פפיוט עם אספרגוס ולימון

ככה מכינים חזה עוף עסיסי: טריק מיוחד של אפייה בתנור עם עטיפה של נייר אפייה, ותשכחו מעוף יבשושי לנצח

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 07/08/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 חזות עוף שלמים, לא משוטחים לשניצל (2 פרפרים חצויים)

מלח ופלפל שחור גרוס

1 צרור אספרגוס, ללא הרבע התחתון

1 לימון גדול, פרוס לעיגולים בעובי 3-2 מ"מ

לרוטב

5 כפות שמן זית

4 כפות מיץ לימון

2 שיני שום, קצוצות דק

רבע כפית סוכר

מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מוציאים את חזה העוף מהמקרר כ-40 דקות לפני ההכנה.

2 מחממים תנור ל-200 מעלות.

3 מערבבים בקערית את חומרי הרוטב.

4 פורשים 4 ניירות אפייה, מניחים במרכז כל נייר רבע מכמות האפרגוס ומתבלים במלח ופלפל.

5 מניחים מעל האספרגוס את חזה העוף ומתבלים גם אותו במלח ופלפל.

6 יוצקים 2 כפות מהרוטב ומסדרים מעל 2 פרוסות לימון. סוגרים את הנייר למעטפה ומגלגלים בקצוות לחבילה אטומה.

7 אופים בתנור החם 20-15 דקות עד שהעוף מוכן.