אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

תבשיל צלעות וטנזיה על קוסקוס

את הקוסקוס מכינים לבד, אבל בשיטה מקוצרת, ועליו מגישים תערובת מתוקה של פירות יבשים, אגוזים ואיך לא - קצת בשר, שיהיה במה לנגוס

אביב משה | סיפורים מהמטבח | פורסם 09/11/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

לטנזיה:

2 בצלים גדולים, קצוצים

כף שמן

מעט סוכר

1 ק"ג צלעות עגל

100 גרם משמשים מיובשים

100 גרם שזיף מיובש

100 גרם צימוקים

150 גרם אגוזי מלך

קורט קינמון

קורט פלפל שחור

קורט מלח

לקוסקוס:

1 ק"ג סולת

קורט מלח

רבע כוס שמן

אופן ההכנה:

1 מכינים את הטנזיה: מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 בסיר רחב מטגנים את הבצל עם שמן וסוכר עד לקבלת ריבת בצל סמיכה.

3 מוסיפים את כל הפירות היבשים, האגוזים והתבלינים ומבשלים יחד כ-5 דקות.

4 במחבת נפרדת מחממים מעט שמן וצורבים את הצלעות כ-10 דקות מכל צד. מעבירים לסיר עם הבצל והפירות.

5 מעבירים את הסיר לתנור ואופים כ-20 דקות, עד שהבשר מוכן.

6 בינתיים מכינים את הקוסקוס: במעבד מזון מעבדים את הסולת עם מעט מים, רק כדי להרטיב אותה.

7. מוסיפים מלח ושמן ומערבבים. מעבירים לסיר קוסקוס ומאדים עד שהקוסקוס יבש.

8 מרטיבים את הקוסקוס שוב במעט מים ומאדים שוב עד לקבלת קוסקוס רך.

9 מגישים את הקוסקוס ועליו התבשיל.